Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

28 Şubat davası: Üç paşa tutuklandı

Düzenleyen:
28 Şubat davası: Üç paşa tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 kişiden üçü tutuklandı. Bu kişiler arasında emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli Orgeneral Çevik Bir var.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 28 Şubat davasında "darbeye teşebbüs" suçlamasıyla 14 sanığa verilen müebbet hapis cezalarını onadı. Kararın ardından davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir ve Genelkurmay Harekat Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu isimlerin cezalarını kesinleştirdi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Ardından dosya sanıkların cezalarının infazı için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi. Başsavcılık mahkeme kararında infaza engel bir durum görmedi. İnfaz erteleme talepleri reddedilen sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

"ADALETE TESLİM OLUYORUM"
Muğla Bodrum'da ikamet eden Çetin Doğan, akşam saatlerinde Bodrum Adliyesi'ne giderek savcılığa teslim oldu. Polislerin arasında kameralara seslenen Doğan, "Adalete teslim oluyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette bunun bir sonu gelecek. Sanırım ki bu yüz karası bir şey" dedi. Sağlık kontrolünden geçirilen 84 yaşındaki emekli asker, Muğla Cezaevi'ne gönderildi.

ÇEVİK BİR İSTANBUL'A GİDERKEN YAKALANDI
Emekli Orgeneral Çevik Bir ise Bodrum’daki yazlığından İstanbul’a giderken Milas kara yolunda polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Çevik Bir de işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KILINÇ MANAVGAT'TA GÖZALTINA ALINDI

Jandarma Genel Komutanlığı Harekât Başkanı emekli Korgeneral Hakkı Kılınç ise Antalya Manavgat’taki evinde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından Kılınç, tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

RÜTBELERİ SÖKÜLECEK
Öte yandan, Anadolu Ajansı'na (AA) göre; Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, cezası kesinleşen emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı'na yazı gönderdi.



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...