Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslam dünyası zor süreçten geçiyor

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslam dünyası zor süreçten geçiyor

GÜNDEM Haberleri

Aksaray Üniversitesinde iki gün süren ÖNDER 18. İmam Hatipliler Kurultayı açıklanan sonuç bildirgesiyle tamamlandı. Kurultayın son gününde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, önemli ikazlarda bulundu.

Mahmut Özay | AKSARAY

Prof. Dr. Ali Erbaş Erbaş şunları kaydetti: Dünyanın önemli meseleleri var. Söz konusu meseleler Müslümanları İslam’a yabanlaştıran, İslam coğrafyasını barışa, huzura hasret bırakan temel badirelerdir. Dünyamız savaşlar salgınlar yoksulluk terör ümitsizlik gibi devasa sorunların kuşatması altında tarihin en zor dönemlerini yaşamaktadır. İslam dünyası olarak da ciddi zorluklar, sıkıntılar ve problemler yaşadığımız bir süreçten geçiyoruz. İnsanlığı kuşatan bütün bu olumsuz tabloların arkasında bilgi inanç ve hayat tasavvuru ekseninde savrulmaların yer aldığını görüyoruz.

Şu açık hakikati görmek ve iyi anlamak gerekir. Bilgi üretmeyenler kendilerine sunulan bilginin takipçisi hatta mahkûmu olmaya mecburdur. Maalesef günümüz İslam dünyası bilim teknik tıp sosyal bilimler dahası ilahiyat alanında dahi bilgi üretme, bilgiyi güncelleme değere dönüştürme ve hayata kılavuz yapma konusunda yeterince başarılı değil. Bugün dünyayı yöneten bir avuç azınlık kendi egemenliklerini devam ettirmek için diğer toplumları cahil bırakmakta, küresel boyutta algı operasyonları ve sanal gündemlerle meşgul etmektedirler. Bu oyunlara bizim önderler, rehberler ve imam hatip nesli olarak gelmememiz lazım.
Maalesef İslam dünyasında dinin doğru anlaşılmamasını da kabul etmek zorundayız. Bunun pek çok sebebi var. İslam’ın küresel müdahalelere maruz kaldığını herkes görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...