Afganistan’da 100 ABD vatandaşı mahsur kaldı!

Düzenleyen: / Kaynak: Haberler
Afganistan’da 100 ABD vatandaşı mahsur kaldı!

GÜNDEM Haberleri  / Haberler

Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesinin ardından ABD operasyonlarla Afganistan'daki vatandaşlarını tahliye etti ama halen ülkede mahsur olarak kalan 100 kadar Amerikalı olduğu iddia edildi.

Güvenlik endişeleriyle soyadının açıklanmasını istemeyen Nasria isimli Californialı, ülkede kalan Amerikan vatandaşlarının bir yolunu bulup kaçmak istediğini söyledi.

“BURADA MI ÖLECEĞİM?”

Haziran ayında Afganistan’a gelerek bir Afgan’la evlenen ve halen hamile olan Nasria, Amerika’nın Sesi radyosuna yaptığı açıklamada, “Çoğu zaman ‘Buradan hiç ayrılamayacak mıyım? Burada mı öleceğim? diye endişe ediyorum. Neler olacak bilmiyorum” diye konuştu.

KAPI KAPI DOLAŞIP AMERİKALI ARIYOR

Taliban’ın kapı kapı dolaşıp Amerikalı aradığını kaydeden Nasria, ülkeden kaçmak için binlerce kişiyle birlikte Kabil havaalanına gelmiş, Taliban kaçmasına müsaade etmemişti.

Afganistan’da 100 ABD vatandaşı mahsur kaldı!

YOLCULARI REHİN ALDI

Öte yandan, Cumhuriyetçi Kongre üyesi Mike McCaul da Taliban’ın 6 uçaktaki yolcuları Uluslararası Mezar-ı Şerif Havaalanı’nda durdurduğunu ve yolcuları rehin alarak ABD’den tanınma talebinde bulunduğunu iddia etti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haberler
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...