Bakan Karaismailoğlu: Bunu biz yapıyoruz, herkesin bilmesi lazım

Düzenleyen:
Bakan Karaismailoğlu: Bunu biz yapıyoruz, herkesin bilmesi lazım

GÜNDEM Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Bakanlık olarak inşa ettiğimiz metroların logosunu Ulaşım’ın ‘U’su yapıyoruz” diyerek neden ‘M’ olmadığı tartışmalarına ilişkin konuştu.

Karaismailoğlu “O, ulaştırmanın ‘U’su. İsteyen ‘underground’ anlasın ister ‘U-Bahn’ anlasın ister ‘ulaştırma’ anlasın ama biz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yaptığımız metroların ismini ‘U’ yapıyoruz” cevabını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığı metrolara karışmadıklarını belirten Karaismailoğlu, yabancılar geldiklerinde “M” ve “U” harfleri dolayısıyla kafa karışıklığı yaşayıp yaşamayacaklarına ilişkin soru üzerine şunları söyledi: Niye karışsın ki? Altında ‘metro’ yazıyor zaten. Biz işin kendisine odaklanalım. İstanbul’da çok büyük işlerimiz var, 7 tane büyük metro işi yapıyoruz. 7 tane büyük metro işi 103 kilometre, bunun Türk lirası olarak karşılığı 60 milyar liradır ama karşı taraf hiçbir iş yapmadı. Sırf algı operasyonları yapan bir yönetim var. O yüzden bundan rahatsız oldular. İstanbul dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri. Bunları herkesin bilmesi lazım. Hiç kimsenin de emek hırsızlığı yapmaması lazım.

Karaismailoğlu, Bakanlığın yaptığı metro istasyonlarına konulan logoların yeni olmadığına da dikkati çekerek “Orada yaptıklarımıza takılsınlar” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...