Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kamu çalışanlarına PCR testi zorunluluğu getirildi

Düzenleyen:
Kamu çalışanlarına PCR testi zorunluluğu getirildi

GÜNDEM Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den tüm kamu kuruluşlarına PCR testi zorunluluğuna ilişkin bir yazı gönderdi. Yazıya göre; aşı olmayan kamu çalışanları haftada bir kez PCR testi verecekler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tüm kamu kuruluşlarına PCR testi zorunluluğuna ilişkin bir yazı gönderildi. Genelgeye göre aşı olmayan kişilerden kamu kurumlarında da PCR testi istenecek. Testler kayıt altında tutulacak.

HAFTADA BİR KEZ PCR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada "Covid-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle zorunlu olarak haftada birkez PCR testi yaptırmaları işyeri/işveren tarafından istenebilecek, test sonuçları gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacaktır" ifadeleri kullandı.

AŞI OLMAYANLAR İÇİN YENİ DÖNEM
Aşı olmayanlar için sosyal yaşamın birçok alanında PCR testi zorunluluğu başlamıştı. Kabine kararlarının ardından hayata geçirilen uygulama artık kamu kurumlarında da geçerli olacak.

Aşı olmayanlar için getirilen PCR testi zorunluluğu şu alanlarda uygulanıyor:

- Yüz yüze eğitim verecek öğretmen ve personel

- Üniversite öğrencileri ve çalışanları

- Uçak seyahatleri

- Şehirler arası otobüs yolculuğu

- Konser, tiyatro, sinema gibi toplu faaliyetler

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...