Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çocuklar, aileleriyle 3 saat görüşebilecek

Çocuklar, aileleriyle 3 saat görüşebilecek

GÜNDEM Haberleri

Hükümlü ve tutukluların yakınlarıyla yapacakları ziyaretlere ilişkin usul ve esaslar ile ödüllendirilmelerine ilişkin yönetmeliklerde değişiklik yapıldı. Bu değişiklikler, dün Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 Yönetmelik değişikliğiyle hükümlülerin millî bayramlar ve mensubu bulundukları dinin bayramlarıyla özel günlere mahsus olmak üzere, ziyaretçileri ile açık görüş yapabilmelerine ilişkin düzenlemenin kapsamı genişletildi. Değişiklikler şöyle:

¥ Ceza infaz kurumunda bulunan çocukların ziyaretçileriyle görüşmelerinde uygulanan kapalı görüş usulüne son verildi. Çocukların ziyaretçi görüşlerinin tamamı açık usulde yapılacak.

¥ Yanında çocuğu bulunan kadın hükümlünün talebi hâlinde eş, alt soy ve üst soylarıyla yapacakları kapalı ziyaretler açık görüş şeklinde yaptırılabilecek ve bu amaçla müstakil odalar oluşturulacak.

¥ Engelli ziyaretçi ya da hükümlünün engel durumuna göre idare ve gözlem kurulu kararıyla açık görüş yapması sağlanabilecek.

¥ Hükümlülere, örgün öğretim kurumlarında öğrenim gören çocukları ile hafta sonları da ziyaret gerçekleştirme imkânı getirildi.

¥ Altı ay boyunca ziyaretçisi gelmeyen hükümlüler ziyaret listesini değiştirebilecek.

¥ Hükümlülerin görüş sürelerinin üst sınırı bir saatten bir buçuk saate çıkarıldı. Çocuk hükümlülerin ziyaret süreleri en az 1, en fazla 3 saat olarak belirlendi.

¥ Düzenli olarak kütüphaneden yararlanarak kendi kişisel gelişimi için çaba gösteren çocuk hükümlü ve tutuklular ödüllendirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...