HES uygulamasına yeni özellik: Ülke ülke görünebilecek

Düzenleyen:
HES uygulamasına yeni özellik: Ülke ülke görünebilecek

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında başlattığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına yeni gelen özellikle birlikte Covid-19 aşılarının hangi ülkelerde geçerli olduğuna ulaşılabilecek.

Sağlık Bakanlığı'nın HES uygulamasına yeni bir özellik daha eklendi. Artık Covid-19 aşılarının geçerli olduğu ülkeler, uygulamadan görülebilecek.

Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında hayata geçirdiği HES uygulamasında güncellemeye gidildi.

"AB UYUMLU SAĞLIK PASAPORTU" BUTONU

Uygulamaya bir süre önce "AB Uyumlu Sağlık Pasaportu" butonu eklenirken, yeni güncelleme ile "aşı kartları" sayfasında yer alan kart bilgilerinde, "aşı adı" ve "geçerli olduğu ülkeler" başlıklı alanlara yer verildi.

Böylelikle vatandaşlar, yurt dışı seyahatlerde karşılaşabilecekleri olası problemler karşısında, yaptırdıkları aşının geçerli olduğu ülkeler hakkında ülke otoriteleriyle bilgi paylaşımında bulunabilecek.

HES uygulamasına yeni özellik: Ülke ülke görünebilecek

RİSKLİ VEYA RİSKSİZ DURUMU TEK TUŞLA GÖRÜNTÜLENEBİLECEK

HES'te ayrıca ana menü üzerine "Durumumu Görüntüle" isimli yeni bir alan da eklendi.

Böylelikle kişilerin HES kodunu görmesine ya da seçmesine gerek kalmadan direkt olarak riskli veya risksiz durumunu gösterir ekran açılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...