AFAD Başkanı talimat verdi: Deprem konutları en kısa sürede teslim edilecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
AFAD Başkanı talimat verdi: Deprem konutları en kısa sürede teslim edilecek

GÜNDEM Haberleri  / İHA

AFAD Başkanı Yunus Sezer 2020 yılında Malatya’da yaşanan depremin oluşturduğu hasarı ve deprem sonrası çalışmaları yerinde inceleyerek afet konutlarının vatandaşlara en kısa sürede teslim edilmesi talimatını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığına (AFAD) atanan Vali Yunus Sezer, 2020 yılında Malatya’da yaşanan deprem sonrasında yapılan çalışmaları incelemek için yerinde incelemelerde bulundu.  Malatya’nın Kale ilçesinde Malatya Vali Vekili Mustafa Şahin, İlçe Kaymakamı Abdulselam Bıçak ve ilgili daire amirleri tarafından karşılanan AFAD Başkanı Yunus Sezer, deprem sonrası şehirde yapılan iyileştirme ve yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Sezer, öncelikle Kale ilçesi Kumluyazı Mahallesi’nde yapılan afet konutlarını daha sonrası Düzyol Mahallesi’ndeki afet konutlarını ziyaret etti.

AFAD Başkanı talimat verdi: Deprem konutları en kısa sürede teslim edilecek

VATANDAŞLARA EN KISA SÜREDE TESLİM EDİLECEK

AFAD Başkanı Sezer, burada TOKİ yetkililerinden ve yüklenici firmalardan bilgi edindi. Vatandaşlarla sohbet eden Sezer, yetkili personele konutların vatandaşlara en kısa sürede teslim edilmesi talimatını verdi. Kumluyazı Mahallesi’nde ve Düzyol Mahallesi’ndeki afet konutlarını ziyaret ettikten sonra Battalgazi İlçesine bağlı Bulutlu Mahallesinde inşa edilen köy kent afet konutlarını inceleten Sezer, burada köy evleri ve hak sahipleri için yapılan hayvan barınaklarını inceledi. Orduzu Gelincik Tepe Deprem Konutlarının ardından AFAD İl Müdürlüğünü de ziyaret eden Sezer ve Şahin, burada AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, AFAD Başkanlığı yetkilileri, AFAD İl Müdürlüğü görevlileri ile toplantı düzenledi.

AFAD Başkanı talimat verdi: Deprem konutları en kısa sürede teslim edilecek

Toplantıda, 2020 yılında yaşanan depremin Malatya’da oluşturduğu hasar boyutu, deprem sonrası yapılan çalışmalar, afet konutlarının son durumu ele alındı. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...