Formula 1 İstanbul'da hedef 100 bin izleyici

Formula 1 İstanbul'da hedef 100 bin izleyici

GÜNDEM Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, 8-10 Ekim 2021 tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta düzenlenecek Formula 1 Dünya Şampiyonası öncesinde pistte incelemeler yaparak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy “Turizm Geliştirme Ajansı olarak Formula 1’in İstanbul organizasyonuna destek verme kararı aldık” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Intercity İstanbul Park’ta 90 bin metrekarelik asfalt kullandık. Tüm alanın işaretlemelerini tamamladık. 2021 F1 yarışları için bu yıl da asfalt yüzeyinde bulunan bitüm ve film tabakasını sildik” ifadelerini kullandı. Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak ise “Hedef, 100 bin kişiyi ağırlamak. Sadece o hafta sonunda 150-200 milyon dolar civarında İstanbul’a bir girdi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Formula 1 İstanbul'da hedef 100 bin izleyici
Bakan Ersoy ile Bakan Karaismailoğlu, Formula 1 öncesi basın toplantsı düzenledi


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...