Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

1915 Çanakkale Köprüsü dünya basınına damga vurdu!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
1915 Çanakkale Köprüsü dünya basınına damga vurdu!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Tamamlandığında dünyanın en uzun orta açıklı asma köprüsü unvanının sahibi olacak 1915 Çanakkale Köprüsü, inşasında kullanılan ileri teknolojiler ve üstün teknik özellikleriyle dünya basınında gündem oldu. Dünya çapındaki proje olan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyoluna, dünyanın önde gelen inşaat sektörünün lider yayını Engineering News-Record (ENR) dergisinin 27 Eylül-4 Ekim 2021 tarihli yeni sayısında 10 sayfalık yer ayrıldı.

Ulaştırma ve Alttapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından yap-işlet-devret- (YİD) modeliyle ihale idilen inşaat çalışmaları, DL E&C, Limak, SK ecoplant ve Yapı Merkezi ortaklığı tarafından yürütülen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, uluslararası alanda da takdir görüyor.

ENGİNEERİNG NEWS- RECORD’DUN ÖZEL BÖLÜMÜNDE YER ALDI

Otoyol sathını oluşturacak 87 tabliyeden 81’inin montajı geçtiğimiz günlerde tamamlandı. 1915 Çanakkale Köprüsü, kullanılan ileri teknolojiler ve üstün teknik özellikleriyle, uluslararası inşaat sektörünün referans yayınlarından Engineering News-Record’da özel bir bölüm ile yer aldı.

1915 Çanakkale Köprüsü dünya basınına damga vurdu!

10 SAYFALIK ÖZEL BİR BÖLÜM HAZIRLANDI

Türk şirketlerinin de ön sıralarda yer aldığı ve her sene yayınlanan "Dünyanın En Büyük Uluslararası Müteahhitleri" listesi ile tanınan Engineering News-Record’un (ENR) son sayısına damga vuran 1915 Çanakkale Köprüsü için 10 sayfalık özel bir bölüm hazırlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü dünya basınına damga vurdu!

DÜNYADA İNŞAAT SEKTÖRÜNE ÖRNEK OLUYOR

Köprü hakkındaki haberi hazırlamak için derginin kıdemli editörü Aileen Cho, Los Angeles’tan Çanakkale’ye gelerek, yetkililerden bilgi aldı ve proje sahalarını yerinde ziyaret etti.
Türkiye’nin batısında otoyol entegrasyonunu tamamlayacak ve İstanbul Boğazı geçişine yeni bir alternatif oluşturacak proje, dünyada inşaat sektörüne örnek olmaya devam ediyor. ENR’da geniş yer bulan projede her geçen gün sona yaklaşılıyor. 18 Mart 2022’de açılması planlanan 1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nde, otoyol tabliyelerinin montajı da büyük ölçüde tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü dünya basınına damga vurdu!

DÜNYA ÖRNEK ALIYOR

Geçtiğimiz günlerde ENR’ın 2021 yılı Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi sıralamasında 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin ortak müteahhitleri Limak 56. sırada ve Yapı Merkezi 68. sırada, Projenin Güney Koreli ortakları DL E&C 83. sırada ve SK ecoplant ise 62. sırada yer almıştı.

1915 Çanakkale Köprüsü dünya basınına damga vurdu!

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...