Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

6 Ekim koronavirüs tablosu açıkladı, vaka sayısı 30 bini geçti

Düzenleyen:
6 Ekim koronavirüs tablosu açıkladı, vaka sayısı 30 bini geçti

GÜNDEM Haberleri

Son dakika... 6 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı, vaka sayısının 30 bini geçtiği dikkat çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayılarındaki artışın sebebini de açıkladı, işte detaylar...

Sağlık Bakanlığı Türkiye'nin 6 Ekim 2021 koronavirüs tablosu ve aşı haritasını paylaştı. Tabloya göre 24 saatte 30 bin 438 yeni vaka tespit edildi, 236 kişi hayatını kaybetti, 31 bin 413 kişi sağlığına kavuştu. 
6 Ekim koronavirüs tablosu açıkladı, vaka sayısı 30 bini geçti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin günlük tablosunu paylaşırken şu notu düştü:

VAKALAR NEDEN DÜŞMÜYOR
Vaka sayıları neden düşmüyor? Sebeplerden üçü: Toplumsal hareketlilik çok arttı. Dışarıda, ortak mekânlarda tedbire önem verilmiyor, hastalığın yayılma ortamları çok fazla. Toplum bağışıklığını henüz sağlamış değiliz. Ne yapmalıyız? Tedbirlere uymalı, aşılarımızı tamamlamalıyız.

AŞILAMADA SON DURUM
18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 73,53, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 87,46 olarak gerçekleşti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan toplam aşı sayısı 111 milyon 391 bin 198'e yükseldi.
En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Kırklareli, Muğla, Ordu, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Edirne, Osmaniye, Balıkesir ve Burdur oldu.
En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Muş, Mardin, Bitlis, Siirt, Bingöl, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.



 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...