Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sahil Güvenlik botları, Yunanistan'a karşı nöbette

Düzenleyen:
Sahil Güvenlik botları, Yunanistan'a karşı nöbette

GÜNDEM Haberleri

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunanistan'ın, yaklaşık 400 sığınmacıyı Türkiye karasularına itmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Komutanlık, Yunanistan'ın "Gemi Türk bayraklı" yalanını da deşifre etti.

Girit adasının doğusunda 29 Ekim sabahı bir gemi makine arızası sebebiyle sürüklendi. Ticari gemi, Yunan yetkililerden yardım istedi.  Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları ise içerisinde yaklaşık 400 sığınmacı olan Türkiye karasularına doğru itti. Ölüme terk edilen mültecilerin imdadına yine Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri yetişti. Ekipler, gemiyi, Bodrum yakınlarındaki İstanköy adasına intikal ettirdi.

İKİ BOT EGE'DE HAZIR BEKLİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Komutanlık "Yunanistan makamları, geminin Türk bayraklı olduğunu iddia ederek almamızı istedi. Ancak gemi Kamerun bayraklıydı. Uluslararası hukuk kuralları kapsamında, denizde yardıma ihtiyacı olan herkese bayrak tabiiyeti gözetmeksizin en kısa sürede gerekli İnsani yardımı yaparız. Kurtarılan mültecilerin de sağlık durumu iyi" ifadelerini kullandı. açıklamada, Yunanistan'ın bir geri itme durumuna karşı bölgede, iki Türk sahil güvenlik botu ve bir mobil radarın görevlendirildiği de bildirildi.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...