Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: Nankörlüktür

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: Nankörlüktür

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de kabul ettiği Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile ortak basın toplantısı yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada mülteci krizinde Türkiye'yi suçlayan Yunanistan'a sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. İki lider toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasına ABD'nin Yunanistan Dedeğaç'a yaptığı askerî yığınağa değinerek başladı.   

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aslında sadece Dedeağaç bir üs değil, Yunanistan'ın içerisindeki ABD üslerinin sayısını ben saya saya bitiremedim. Şöyle hepsini bir araya toparladığınız zaman, ortaya öyle bir tablo çıkıyor ki; Yunanistan'ın kendisi adeta ABD'nin bir üssü gibi. Dedeağaç bunların içerisinde sadece ufak bir bölge. Bütün bunlar neden yapılıyor? Bunu ben Biden'a, Savunma Bakanım ve Dışişleri Bakanım da kendi mevkidaşlarına bu konuyu sordu ancak kaçamak cevap verdiler. Maalesef dürüst davranmıyorlar. ABD kendine yanlış komşu seçti. Ege'de üs olarak Yunanistan ile takındıkları tavır doğru değil. Düşünün biz, ABD ve Yunanistan NATO üyesi. Ama ABD, Yunanistan ile bizi birbirmize düşürüyor. NATO içerisinde gerek asker sayısı, gerek mali destek itibarirlye Türkiye ABD'den sonra ilk 7 ülke arasında. Yunanistan'ın ise böyle bir durumu yok, bizim çok gerimizde. Biz yine de kendimize güveniyoruz ve inanıyoruz, bu bölgenin sigortasıyız" dedi.

"YUNANİSTAN'IN YAPTIĞI NANKÖRLÜKTÜR"

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in dün mülteci konusunda Türkiye'yi suçlayan ifadelerine ilişkin de "Mülteci krizinin Türkiye tarafından kaynaklandığını söylemek gerçekten nankörlüktür. Zira Türkiye’de yaklaşık 5 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz, 4 milyona yakını sadece Suriyeli var. Biz kapıları açacak olursak Yunanistan ne yapar bilemem. Hepsinden öte Ege’de, Akdeniz’de mültecilerin botlarını şişleyerek çocuk çocuk demeden onları ölüme mahkum eden ülke Yunanistan'dır, elimizde belgeleri var. Ne yazık ki Miçotakis ve avanesi yalanla gün geçiriyor, dürüst davranmıyorlar. Dürüst davranmadıkları için bölgede güven telkin etmiyorlar. Elimizde video kayıtları var, dünyayı aldatabilirsiniz ama Türkiye'yi asla" diye konuştu.

"BOSNA'DA İSTİKRAR ÖNEMLİ"

Macaristan Başbakanı Orban da "Avrupa Birliği, Türkiye'ye göç konusunda olabildiğince yüksek miktarda destek vermelid. Bunu parça parça değil, doğrudan mali olarak destekleyelim" ifadelerini kullandı. Enerji alanında Macaristan ve Türkiye'nin iş birliği yaptığını belirten Orban, Türk Akımından gelen doğal gaz için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Askeri iş birliği konusunda yeni perspektiflerle Afrika'daki ortak adımlardan ekonomik iş birliği ve Bosna Hersek konusunda da görüştüklerini aktaran Orban, "Her ikimiz için de anlaşılır sebeplerle Bosna'nın istikrarı ve barışı önemli" sözlerini sarf etti. Orban, Balkanlar'da Bosna Hersek'in istikrarı için Macaristan ve Türkiye'nin görüşmeye devam edeceğini vurguladı.

 

 

 





 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...