Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması: O konuda değişikliğe giderse parlamento gider

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması: O konuda değişikliğe giderse parlamento gider

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'siyasette yüzde 50+1 tartışması'na yönelik, "Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler. Bu konularla, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen grup toplantısının ardından  yaptığı açıklamada birçok konuya değinen Erdoğan, son günlerde sıkça dillendirilen ve birçok farklı tezin ortaya atıldığı yüzde 50+1 tartışmasına ilişkin de önemli bir açıklamada bulundu.

"AYRI BİR GÜÇ KATACAK"

Sondaj filosuna dördüncü geminin de eklendiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsmini henüz belirlemedik ama sıfır kilometre. İnşallah ayrı bir güç katacak" diye konuştu.

PARLAMENTOYU İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerde kazananı belirleyen oran olan yüzde 50+1 tartışmasına dair "Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler. Bu konularla, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur." ifadesini kullandı.

Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması: O konuda değişikliğe giderse parlamento gider

"BIRAKIN DA BAĞIMSIZ OLARAK KARARINI VERSİN"

Faiz kararına ilişkin Erdoğan, "Merkez Bankası bağımsız değil mi? Bırakın da bağımsız olarak kararını o versin." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...