Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 76 şüpheli yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 76 şüpheli yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

İzmir merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonda, FETÖ'yle bağlantılı olduğu belirlenen, 15'i muvazzaf ve 32'si eski asker olan 112 şüpheliden 76'sı yakalanarak gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 112 şüpheliden 76'sı gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı İzmir Bölge Başkanlığı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı ile sağladığı koordinasyon ve veri karşılaştırılmasına dayalı işlemler sonucunda, 15'i muvazzaf ve 32'si eski asker, 65'i 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilişikleri kesilmiş askeri öğrenci olmak üzere toplam 112 şüpheli için yakalama kararı verildi.

DELİLLER BULUNDU

Şüpheli askerlerden 4'ünün Deniz Kuvvetleri, 5'inin Kara Kuvvetleri, 37'sinin Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına, 1'inin de Jandarma Genel Komutanlığına mensup oldukları belirlendi.

Şüpheliler hakkında, "Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin açıkça delil kabul ettiği tesadüfle açıklanmayacak şekilde örgütsel irtibat tarzına uygun olarak ankesörlü/kontörlü sabit hat irtibatı", "örgüt mensubiyetlerine dair itirafçı ifadesi", "askeri okul mülakatlarında örgütsel kodlama kullanma" gibi deliller bulunduğu öğrenildi.

İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 76 şüpheli yakalandı

Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalara devam ediliyor.

21 İLDE EŞ ZAMANLI OPEASYON

Gözaltı kararı verilen şüphelileri yakalamak için İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı, İzmir ve 21 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Operasyonda 76 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 6'sının albay, 1'nin binbaşı, 8'inin üsteğmen ve 1'inin de teğmen rütbesinde bulunduğu öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...