Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB: Türkiye’nin göçmenler konusunda taşıdığı yükün farkındayız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AB: Türkiye’nin göçmenler konusunda taşıdığı yükün farkındayız

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye’nin düzensiz göçmenler konusunda taşıdığı yükün farkında olduklarını dile getiren AB Komisyon kriz yönetim sorumlusu Lenarcic, “AB, Türkiye'nin misafirperverliğini ve cömertliğini kabul ediyor, bu konuda yardım etmeye de hazır” dedi.

Dünya genelinde en çok mülteciye ev sahipli yapan Türkiye’ye ilişkin Avrupa Birliği'nden (AB) değerlendirmelerde bulunuldu. AB fonlarıyla yürütülen Sosyal Uyum Yardım Programı'na (ESSN) ilişkin temasları kapsamında Ankara'da bulunan AB Komisyon’un kriz yönetimi sorumlu üyesi Janez Lenarcic değerlendirmeler yaptı.

“GÖÇMENLER KONUSUNDA TAŞIDIĞI YÜKÜN FARKINDAYIZ”

Türkiye'nin düzensiz göçmenler konusunda taşıdığı yükün farkında olduklarını dile getiren Lenarcic, AB'nin bu konuda daha fazla katkı sağlamaya hazır olduğunu belirtti. ESSN'in bugüne dek yapılmış en geniş kapsamlı yardım faaliyeti olduğunun altını çizen Lenarcic, şöyle devam etti:

“TÜRKİYE’NİN CÖMERTLİĞİNİ KABUL EDİYORUZ”

“Türkiye, dünya genelinde en çok mülteciyi misafir eden ülke olması itibariyle takdiri hak ediyor. AB, Türkiye'nin misafirperverliğini ve cömertliğini kabul ediyor, bu konuda yardım etmeye de hazır. Bu nedenle 5 yıldan fazla bir süredir mültecilere yardım eden ESSN programına destek veriyor. Bu program kapsamında şimdiye dek 6 milyar euro verilmesi taahhüt edilirken, 3 milyar euroluk bir miktarın da 2024'e kadar ödeneceği duyuruldu.”

.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...