Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye’den enerjide dev adım: Beş ilde petrol aranacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye’den enerjide dev adım: Beş ilde petrol aranacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye enerjide dev bir adım attı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü, beş ilimizde petrol aranma izni verdi. Alınan karar Resmi Gazete’de yayımlanırken İzin verilen beş il ise Mersin, Hakkari, Mardin, Siirt ve Şırnak oldu.

Türkiye son zamanlardaki enerji alanındaki adımlarıyla ses getirmeye devam ediyor. Alınan yeni kararla beş ilimizde petrol aranacak. Alınan yeni kararla enerjide önemli bir adım atılırken, petrol arama için iki şirkete arama ruhsatı verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkında aldığı müteallik karar ise Resmi Gazete'de yayımlandı.

BEŞ İLDE PETROL ARANACAK 

Alınan karara göre TPAO'ya Mersin'de denizde bulunan 2 bin 349 ve 39 bin 581 hektarlık alanlar için 8'er yıl süreyle, Hakkari'de karadaki 34 bin 705 hektarlık saha için de 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.

Türkiye’den enerjide dev adım: Beş ilde petrol aranacak

5 YIL SÜREYLE PETROL ARAMA RUHSATI VERDİLDİ 

Derkim Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ise Mardin, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan 30 bin 701 hektarlık saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...