Bakan Akar: Tarihimizin en operasyonel dönemindeyiz

Düzenleyen:
Bakan Akar: Tarihimizin en operasyonel dönemindeyiz

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Akar, yurt içi ve yurt dışında egemenliğimiz ve bağımsızlığımız için cumhuriyet tarihinin en yoğun operasyonel döneminin yaşandığını belirtti.

Kayseri'de 1. Komando Tugay Komutanlığında görevli askerlerin bulunduğu halk otobüsüne 17 Aralık 2016'da düzenlenen 15 askerin şehit düştüğü, 54 askerin yaralandığı terör saldırısının üzerinden beş sene geçti. Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, terör saldırısının yaşandığı Şehit Komandolar Durağı'nı ziyaret etti.

"ASKERLERİMİZİN KANINI YERDE BIRAKMAMAK ADINA..."

Şehitler için dua eden iki bakan, Kur'ân-ı kerim okuyan bir asker eşi ile sohbet etti. Bakan Akar, çarşı iznine çıkan, silahsız askerleri taşıyan halk otobüsüne bombalı araçla düzenlenen saldırının terör örgütü PKK'nın ne kadar alçak olduğunu anlamak için başlı başına bir örnek olduğunu söyledi.

Bakan Akar “O gün ciddi operasyonlar vardı, tam oraya yoğunlaşmışken Kayseri’de patlama oldu. 15 askerimiz şehit oldu. Bu, faaliyetlerimizi yavaşlatmadı, bilakis burada şehit olan gençlerimiz, askerlerimizin kanını yerde bırakmamak adına yapmakta olduğumuz faaliyetleri daha da artan şiddetle sürdürmemize vesile oldu” dedi.

Bakan Akar, yurt içi ve yurt dışında egemenliğimiz ve bağımsızlığımız için cumhuriyet tarihinin en yoğun operasyonel döneminin yaşandığını belirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...