Bakan Akar, Azerbaycanlı şehit subayın ailesi ile buluştu

Düzenleyen:
Bakan Akar, Azerbaycanlı şehit subayın ailesi ile buluştu

GÜNDEM Haberleri

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, kendisine "Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarma" sözünü verdikten sonra 'Vatan Muharebesi'nde şehit düşen Üsteğmen Valeh Memiyev’in ailesi ile bir araya geldi.

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, Azerbaycan'ın 'Vatan Muharebesi' şehidi Üsteğmen Memiyev'in annesi İlhame Memiyeva, babası İsbat Memiyev, ağabeyi Vüsal Memiyev ve yeğeni Sabir Memiyev ile Milli Savunma Bakanlığında bir araya geldi. 

Türkiye ve Azerbaycan’ın “iki devlet, tek millet” olduğunu vurgulayan Akar, bunun Vatan Muharebesi’nde bütün dünyaya bir defa daha gösterildiğini belirtti. Kardeş iki ülkenin kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğunu dile getiren Akar, bu birlikteliğe birçok ülkenin gıptayla baktığını söyledi.

"AZERBAYCAN'IN ÖZ TOPRAKLARINI KURTARMAK İÇİN ŞEREF SÖZÜ VERDİ"

Akar, şunları söyledi: "İki sene önce bir tatbikatta karşılaştığımızda Valeh’e ‘Burası bir tatbikat. Marifet 30 senedir işgal altındaki toprakları kurtarmaktır’ dedim. Valeh de bana Azerbaycan’ın öz topraklarını kurtarmak için şeref sözü verdi. Orada biz tarihe şahit olduk. Şehitlerimizin, gazilerimizin vatan, millet, bayrak uğruna gösterdikleri kahramanlık ve fedakârlıklar asla unutulmayacak."

Şehit Üsteğmen Valeh Memiyev, 27 Eylül-10 Kasım 2020’deki 44 günlük savaşta, Gubadlı şehrine bağlı çok sayıda yerleşim biriminin Ermenistan işgalinden kurtarılması mücadelesinde yer aldıktan sonra yaralanmış, tedavi gördüğü hastanede şehit olmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...