MSB duyurdu: Şanlıurfa hudut hattında hain pusu: 3 şehidimiz var

Düzenleyen:
MSB duyurdu: Şanlıurfa hudut hattında hain pusu: 3 şehidimiz var

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı, Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında bugün, teröristlerce döşenen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlaması sonucu 3 mehmetçiğin şehit olduğunu duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yazılı bir açıklama yaparak, Şanlıurfa hududunda 3 askerimizin hain bir pusuda şehit olduğunu açıkladı. Şehit olan askerlerimizin; P. Tğm. Murat Alyakut, P. Söz. Er Ertuğrul Ulupınar ve P. Onb. Enes Koç olduğu öğrenildi.

MSB duyurdu: Şanlıurfa hudut hattında hain pusu: 3 şehidimiz varŞehitlerimizin naaşı adli tıp kurumuna getirildi.

TERÖRİSTLERCE DÖŞENEN EL YAPII PATLAYICI PATLADI
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında, 8 Ocak 2022 tarihinde, teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız, Piyade Teğmen Murat Alyakut, Piyade Söz. Er Ertuğrul Ulupınar ve Piyade Onbaşı Enes Koç şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadeleri kullanıldı.

MSB duyurdu: Şanlıurfa hudut hattında hain pusu: 3 şehidimiz var1 ASKERİMİZ YARALANDI
Edinilen bilgiye göre olay, Suriye sınırında yer alan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi 3'üncü Hudut Alay Komutanlığına bağlı Gültepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde yaşandı. Askeri aracın geçişi sırasında teröristler tarafından sınır hattındaki menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı (EYP) patlatıldı. Sınır hattındaki güvenlik duvarının da yıkıldığı patlamada Teğmen Murat Alyakut, erler Enes Koç ile Ertuğrul Ulupınar şehit oldu, 1 asker ise yaralandı. Yaralı asker Akçakale Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

MSB duyurdu: Şanlıurfa hudut hattında hain pusu: 3 şehidimiz varPatlama sonrası ortaya çıkan dumanlar, sınır köylerinden de görüldü.

TERÖRİSTLERİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Patlama sonrası bölgeye güvenlik güçleri ve ambulanslar sevk edildi. Şehit askerlerin cenazeleri, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken bölgede arama ve tarama çalışması başlatan ekipler, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

BAHÇELİEVLER'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Akçakale Şanlıurfa hudut hattına teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu 3 asker şehit oldu, 1 asker ise yaralandı. Patlamada şehit olan Piyade Onbaşı Enes Koç’un İstanbul Bahçelievler’deki ailesine acı haberi verildi. Haberi alan şehit yakınları, ailenin evlerine geldi. Hüznün hakim olduğu evin önüne Bahçelievler Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Şehidin evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin baba ocağında Kur’an-ı Kerim okundu. Şehit Koç’un cenazesinin yarın ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

MERSİNLİ ŞEHİDİN ACI AHBERİ AİLESİNE ULAŞTI
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit düşen askerlerden sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar’ın (22) şahadet haberi Mersin’in Gülnar ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Şehitten geriye, bir şehidin annesi için yazdığı duyguları okulda öğrencilere anlattığı görüntüler kaldı.

AKÇAKALE'DE YAŞAYAN ŞEHİDİN EŞİNE ACI HABER VERİLDİ
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır hattında teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Teğmen Murat Alyakut'un eşine acı haber verildi.

Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri ve askeri yetkililer, Atatürk Mahallesi Sağlık Sokak'ta yaşayan Gülsüm Alyakut'a eşinin şehadet haberini iletti.

Ailenin evi ve bulunduğu binaya Türk bayrakları asıldı.

BAKAN KOCA'DAN TAZİYE MESAJI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Akçakale Şanlıurfa hudut hattında teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan 3 asker için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakan Koca mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Akçakale Şanlıurfa hudut hattında teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 3 kahraman evladımızı kaybettik. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...