Erdoğan Beştepe’deki ödül töreninde konuştu: Vesayeti yendik terörün başını ezdik

Düzenleyen:
Erdoğan Beştepe’deki ödül töreninde konuştu: Vesayeti yendik terörün başını ezdik

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Vesayeti yendik, terörün başını ezdik. Ülkemizi yatırımlarla donattık, geleceğe umutla bakmamızı sağladık." sözleriyle büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa edeceklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen "Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni'nde" önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, 2008 yılından bu yana UNESCO'ya en fazla kültürel değer kaydettiren ülkeler arasında yer aldığını belirterek, kayıtlı kültürel miras sayımızın 21'e yükseldiğini duyurdu. Terörle mücadele konusuna da değinen Erdoğan, "2023 hedeflerini hayata geçirmek için kararlılıkla çalıştık, 2053 vizyonumuzu güvenle ilan ettik. Vesayeti yendik, terörün başını ezdik." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

"DEĞERLERİMİZLE İFTİHAR EDİYORUZ"

"Yaşayan İnsan Hazineleri envanterinin temel şartı olan usta-çırak ilişkisi içerisindeki öğrenilme şartı, bizim ahilik geleneğimizin de esasını oluşturuyor.

Bilgileri ve becerileriyle ülkemizin kültür hazinesinin bugüne taşınmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayan değerlerimizle iftihar ediyoruz.

Bizim medeniyetimizde şehirler; mabedleri, meskenleri, caddeleri ve çarşılarıyla içinde yaşayan toplumun maddi birikimiyle birlikte maneviyatını da yansıtan birer aynadır.

Zira ilim ve irfan ehli yanında; kanaat ve ticaret erbabı da aynı kaynaklardan beslenmiştir.

"KAYITLI KÜLTÜREL MİRAS SAYIMIZ 21'E YÜKSELMİŞTİR"

2008 yılından bu yana UNESCO'ya en fazla kültürel değer kaydettiren ülkeler arasındayız. Kayıtlı kültürel miras sayımız 21'e yükselmiştir.

Ülkemizin dört bir yanındaki ustalarımız sanatçılarımız paha biçilmez eserler ortaya çıkarıyor. Böylece kültür ve sanat dünyamız zenginleşiyor. Kültürel mirasımızın nesilden nesile aktarılması için devlet olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz.

Eser ve hizmet siyasetimizi insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı üzerine inşa ediyoruz.

İnternet yapay zekanın dijital kurguların çevremizi kuşattığı bir dönemde kendimiz olarak kalmamız gerekiyor.

"VESAYETİ YENDİK, TERÖRÜN BAŞINI EZDİK"

Son iki asrını dış saldırılar yanı sıra kendi iç çekişmeleriyle geçiren bir milleti yeniden bir olma anlayışıyla bir araya getirdiğimize inanıyoruz. Darbe girişimlerini önledik. 2023 hedeflerini hayata geçirmek için kararlılıkla çalıştık, 2053 vizyonumuzu güvenle ilan ettik. Vesayeti yendik, terörün başını ezdik. Ülkemizi yatırımlarla donattık, geleceğe umutla bakmamızı sağladık.

Büyük ve güçlü Türkiye'yi Allah'ın izniyle inşa edeceğiz.

TÖRENDE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN İSİMLER

Tevfik Alparslan Babaoğlu - Ebru Sanatçısı

Fatma Çiçek Derman - Tezhip sanatçısı

Alpay Ekler - Karagöz Sanatçısı

Ayten Tiryaki - Hat sanatçısı

Amir Ateş - Hafız Mevlithan

Fatma Önkol - Masal Anlatıcısı

Hasan Tabakoğlu - Kazaziye Ustası

İbrahim Atıcı- Semer Ustası

Mehmet Orhan Çakıroğlu - Yemeni Yapım Ustası

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...