Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk donanmasında bir ilk! Milli istihbarat gemisi Ufuk göreve hazır

Düzenleyen:
Türk donanmasında bir ilk! Milli istihbarat gemisi Ufuk göreve hazır

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin yerli ve milli ilk istihbarat gemisi olan TCG Ufuk, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle Türk donanmasına teslim edilerek hizmete sunulacak.

 

Yerli ve milli üretimde Türkiye hız kesmeden yol almaya devam ediyor. Dünya'da kendi savaş gemisini yapabilen 10 ülke içerisinde Türkiye'de yer alıyor. Yerli ve milli olarak üretilen, Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi Ufuk envantere girmeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul Denizcilik Tersanesi'nde gerçekleşecek törende yerli ve milli istihbarat gemisi Ufuk, Türk donanmasına teslim edilecek.

Türk donanmasında bir ilk! Milli istihbarat gemisi Ufuk göreve hazırTürkiye'nin yerli ve milli ilk istihbarat gemisi olan Ufuk bugün düzenlenen törenle hizmete sunulacak. Türkiye böylece kendi savaş gemisini üretebilen 10 ülke arasında yer alacak.

TCG Ufuk (A-591) gemisi, İstanbul Denizcilik Tersanesi'nde STM ana yükleniciliğinde inşa edildi. Test ve Eğitim Gemisi olarak geliştirilen TCG Ufuk, sinyal ve elektronik istihbarat alanlarında kullanılabilecek. Bu nedenle Test ve Eğitim gemisi olmasına rağmen Türkiye'nin ilk milli istihbarat gemisi özelliğini taşıyor. 

Türk donanmasında bir ilk! Milli istihbarat gemisi Ufuk göreve hazır

10 TONLUK HELİKOPTER İNİŞ YAPABİLİYOR

99,5 metre boyu, 14,4 metre azami genişliği, 2 bin 400 ton deplasmanı ve 3,6 metre su çekimiyle filoya katılacak Ufuk Korveti'ne 10 tonluk bir helikopter iniş yapabilecek.

Yerli ve milli gemi Ufuk, ağır iklim ve deniz şartlarında, uluslararası su yolunda bile 45 gün kesintisiz bir şekilde seyir yaparak tehditleri anında tespit edebilecek özelliğe sahip.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...