Türkiye genelinde 20 bin 843 tehlikeli ırk kayıt altına alındı

Düzenleyen:
Türkiye genelinde 20 bin 843 tehlikeli ırk kayıt altına alındı

GÜNDEM Haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Bugün saat 16.30 itibarıyla Türkiye genelinde 20 bin 843 adet tehlike arz eden köpek mikroçip uygulanarak kayıt altına alınmıştır" açıklamasını yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan 'Tehlike Arz Eden Hayvanlar Genelgesi' ile Pitbull, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklere sahip olanlar için yaptırım kararı aldı. Bu kişilerin, besledikleri yasaklı ırk köpeklerini 14 Ocak'a kadar kısırlaştırarak kayıt altına aldırması ve mikroçip taktırması kararlaştırdı. Bugünün son gün olması sebebiyle de veterinerlerde yoğunluk yaşandı.

EN ÇOK KAYIT İSTANBUL’DA
 Bakanlık, genelgenin yürürlüğe girdiği 7 Ocak’tan bugün saat 16.30’a kadar, Ankara’da bin 925, İstanbul’da 4 bin 858, İzmir’de 2 bin 541 adet olmak üzere Türkiye genelinde toplam 20 bin 843 adet tehlike arz eden köpek, mikroçip uygulanarak kayıt altına alındığını aktardı. Öte yandan, bu işlemi yapmayanlara yaklaşık 15 bin TL ceza kesilecek.



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...