Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rize-Artvin Havalimanı’na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev yapacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rize-Artvin Havalimanı’na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev yapacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye’nin Rize ve Artvin illerine hizmet verecek olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışına 8 gün kalırken piste ilk inişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yapması bekleniyor.

Türkiye’nin ikinci deniz dolgusuyla inşa edilen pisti olan Rize-Artvin Havalimanı’nın 14 Mayıs’taki açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in katılım sağlayacak. Rize’ye 34 kilometre uzaklıktaki Pazar ilçesindeki havalimanı Artvin’e 125 kilometre uzaklıkta. Piste ilk inişi Erdoğan ve Aliyev yapacak. İki Cumhurbaşkanını taşıyan uçak piste iniş yaptıktan sonra törenle Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı gerçekleştirilecek. Açılışın ardından davetliler onuruna yemek verilecek.

İLK İNİŞİ ERDOĞAN VE ALİYEV YAPACAK

Yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanan havalimanında çay yaprağı şeklinde giriş takı ile çay bardağı şeklinde hava trafik kontrol kulesi ile yöresel mimari yansıtılacak. Havalimanı içerisinde Çaykur Müzesi ve mini çay fabrikası da yer alacak. Havalimanında toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alan bulunuyor. Açılış töreninin ardından Rize-Artvin Havalimanı'na seferler başlayacak.

Rize-Artvin Havalimanı’na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev yapacak

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...