Sağanak sonrası felaket Sivas'ı da vurdu: Sel suyu köprüyü yuttu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA-AA
Sağanak sonrası felaket Sivas'ı da vurdu: Sel suyu köprüyü yuttu

GÜNDEM Haberleri  / İHA-AA

Sivas'ta şiddetli sağanağın ardından sokaklar göle döndü, birçok mesire alanı sular altında kalırken, Gemerek ilçesi Hacıyusuf köyü Kasımbeyli mezrasında sel suları köprüyü yuttu.

Türkiye, bir süredir şiddetli yaz yağmurları sebebiyle zor günler geçiriyor. Bu defa Sivas'ta yoğun yağışlar, hayatı oldukça zorlaştırdı. Öyle ki; Sivas’ın Gemerek ilçesi Hacıyusuf köyü Kasımbeyli mezrasında akşam etkili olan sel yollara zarar verdi. Sel suları yol üzerindeki köprüyü yuttu. Paşabahçe Mesire Alanı yolunda ise heyelan meydana geldi.

KÖPRÜ SULAR ALTINDA KALDI

Sivas’ta şiddetli yağışlar etkisini sürdürüyor. Sivas’ın Gemerek ilçesi Hacıyusuf köyü Kasımbeyli mezrasında akşam etkili olan sel yollara zarar verdi. Sel suları yol üzerindeki köprüyü yuttu. Sel suları tarım arazilerine büyük oranda zarar verdi. Yaşanan selde yaralanan ve can kaybı olmadı. Yaşanan korku dolu anlar cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

Sağanak sonrası felaket Sivas'ı da vurdu: Sel suyu köprüyü yuttu

 

YOLDA HEYELAN OLDU

Araçların mahsur kaldığı bölgeye, belediye ve karayolları ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla mahsur kalan araçlar kurtarıldı.

Trafiğe kapatılan yol, çalışmanın tamamlanmasının ardından yeniden açıldı.

Sağanak sonrası felaket Sivas'ı da vurdu: Sel suyu köprüyü yuttu

"100'DEN FAZLA İHBAR ALDIK"

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda yaşanan iklim değişikliği nedeniyle farklı durumlar yaşadıklarını söyledi.

Kentte yoğun yağış olduğunu belirten Bilgin, "Meteorolojiden aldığımız verilere göre metrekareye 30 kilogram yağış düşmüş. Bu da doğal olarak belli bölgelerde sıkıntılar oluşturdu. Paşabahçe Mesire Alanı yolunda dağdan gelen sel nedeniyle yol kapandı." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA-AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...