16 yaşındaki Sıla Şentürk’ü öldüren Hüseyin Can Gökçek’in internet aramaları dehşete düşürdü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
16 yaşındaki Sıla Şentürk’ü öldüren Hüseyin Can Gökçek’in internet aramaları dehşete düşürdü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen cinayette iddianame hazırlandı. Giresun’da katil zanlısı 22 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek tarafından katledilen 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün ölümü herkesi ağlatmıştı. Kan donduran cinayette, mahkeme iddianameyi hazırladı. Hüseyin Can Gökçek hakkında tasarlayarak canavarca hisle çocuğu öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep edilirken Gökçek’in internet aramaları dehşete düşürdü.

Giresun’da geçtiğimiz aylarda meydana gelen olayda 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ü bıçakla boğazını keserek öldüren Hüseyin Can Gökçek havalimanından kaçarken polis ekiplerince yakalanmıştı. Gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Gökçek’in ‘akıl sağlığı tam’ raporu alınırken hakkında hazırlanan iddianame ise kabul edildi.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede katil zanlısı Gökçek hakkında tasarlayarak ve canavarca hisle çocuğu kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep edildi.

“UÇAKTA BIÇAK GİDER Mİ?”

İddianamede katil zanlısı Gökçek’in eylem öncesinde "Uçakta bıçak gider mi" şeklinde internetten arama yaptığı belirlendiği ifade edildi. Hüseyin Can Gökçek’in cinayet öncesi ve sonrası işlemiş olduğu suçu gizlemeye dönük eylemlerine işaret edilen iddianamede, sürekli araç değiştiren sanığın, kamera ve benzeri kayıt cihazlarının görüntü almasından kaçındığı belirtildi.

CİNSEL İSTİSMAR SUÇUNDAN DA YARGILANIYOR

17 Şubat'ta tutuklanan Gökçek, Espiye L Tipi Kapalı Cezaevine konulmuş, daha sonra güvenlik gerekçesiyle Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledildi. Hüseyin Can Gökçek, mağdura yönelik "cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlamasıyla bir davadan daha yargılanıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...