Meteoroloji uyardı: 2 bölge, 16 ilde sağanak alarmı (8 Ağustos 2022 hava durumu)

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Meteoroloji uyardı: 2 bölge, 16 ilde sağanak alarmı (8 Ağustos 2022 hava durumu)

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Meteoroloji'den yapılan uyarıda; bugün ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı öğrenilirken, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ile 16 ilde sağanak yağış beklendiği öğrenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden günlük hava tahmin raporundan alınan bilgiye göre; ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu havanın hakim olacağı öğrenildi. Bununla birlikte İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Osmaniye, Trabzon, Rize, Artvin, Kars, Ardahan ve Iğdır çevreleri ile Adana ve Erzurum’un kuzey, Hatay’ın kıyı, K. Maraş’ın batı, Ordu ve Giresun’un iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ÖĞLE SAATLERİNE DİKKAT

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Isparta ve Burdur çevreleri ile Kütahya’nın güney, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’nın iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyardı: 2 bölge, 16 ilde sağanak alarmı (8 Ağustos 2022 hava durumu)

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 32

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

İzmir: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

Adana: Parçalı ve az bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, kuzeyi çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 30

Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38

YAĞIŞLAR CUMA GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den de İstanbul'da etkili olan yağış ve beklenen hava durumuna ilişkin açıklamalar geldi. Öğlende havanın açacağını ancak cuma gününe kadar yağışlı bir hafta olacağını ifade eden Şen, şunları söyledi:

Bugün İstanbul'da sel yok. Hatta yağış da bitiyor. Öğlen hava açıyor. Sadece bir bulut sabah yağış yaptı o da gitti. Başka illerde olabilir. Bu hafta yağışlı bir hafta olacak. Yağışlar batı bölgelerde; Marmara, Ege, Batı Akdeniz'de etkili olacak. Yarın (Salı) dışında cuma gününe kadar İstanbul'da yağmur var. Yağış alan yerlerde sıcaklıklar 1-2 derece düşer. Anadolu Yakası'nın kuzey ilçelerinde ve Boğaz çevresinde bireysel bulutların yaptığı yağışlar etkili değil. Öğlene kadar bunları görebileceğiz. Rüzgar kuzey doğudan ara sıra kuvvetli. Sıcaklık 30 derece.

Meteoroloji uyardı: 2 bölge, 16 ilde sağanak alarmı (8 Ağustos 2022 hava durumu)

Bugün (Pazartesi) Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Isparta ve Burdur ile Kütahya ve İzmir'ın güney, Aydın, Muğla ve Antalya'nın iç kesimlerinde Saat 13.00, 14.00 gibi başlayacak ve 19.00 civarında sona erecek şiddetli yağmur su baskınlarına neden olabilir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...