CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... İsrail vahşeti! Gıda krizinin en net karesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Gündem Haberleri

İsrail ordusunun, halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını engelleyerek insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 32 bin 552’ye yükseldi. Gazze'den son gelen bir video ise yürekleri burktu. 6 yaşındaki Muhammed Naeem Al-Najjar adlı çocuk yetersiz beslenme ve sağlık hizmetinden yoksun bırakılma nedeniyle hayatını kaybetti.

Canlı Anlatım Özeti
  • BM: GAZZE'YE KARADAN BÜYÜK ÇAPLI YARDIMIN ALTERNATİFİ YOK
  • ÜRDÜN, 3 ÜLKENİN KATILIMIYLA GAZZE'NİN KUZEYİNE HAVADAN YARDIM İNDİRDİ
  • GAZZZE'DEKİ 36 HASTANEDEN YALNIZCA 10'U KISMEN HİZMET VERİYOR
  • 6 YAŞINDAKİ ÇOCUK YETERSİZ BESLENME SEBEBİYLE HAYATINI KAYBETTİ
  • CAN KAYBI ARTTI
  • İSRAİL GÜÇLERİ, BATI ŞERİA'NIN ERİHA ŞEHRİNİ GİRİŞ ÇIKIŞA KAPATTI
  • GAZZE'DEKİ GIDA KRİZİNİN EN NET FOTOĞRAFI!
  • ÇOCUKLUĞUNU YAŞAYAMADI! İŞTE İSRAİL'İN SON VAHŞETİ
  • ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ, İSRAİL'İN "SOYKIRIM" UYGULADIĞINI SAVUNAN BM RAPORUNUN ÖNEMLİ KANITLAR SUNDUĞUNU BİLDİRDİ
  • HAMAS'TAN DÜNYA'YA ÇAĞRI
  • TÜRKİYE'NİN GİRİŞİMİ İLE UNESCO'NUN FAALİYET RAPORLARINA GAZZE DE EKLENECEK
  • BAE: GAZZE'NİN KUZEYİNE HAVADAN YARDIM İNDİRİLDİ

28.03.2024 17:00

BM: GAZZE'YE KARADAN BÜYÜK ÇAPLI YARDIMIN ALTERNATİFİ YOK

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Gazze'ye karadan büyük çaplı yardımın alternatifinin bulunmadığını belirtti, kaybedecek zaman olmadığı konusunda uyarıda bulundu.

OCHA'nın X sosyal medya hesabından, "Acil Uyarı" ifadesiyle paylaşılan mesajda, Gazze'ye tüm girişlerden "güvenli, engelsiz insani yardım" geçişinin çok önemli olduğu bildirildi.

Mesajda, Gazze'ye karadan büyük çaplı yardımların götürülmesi gerektiği, bunun alternatifinin olmadığı ifade edildi.

"Kaybedecek zaman yok." uyarısı yapılan mesajda, buna rağmen güvenlik, erişim sorunları ile diğer kısıtlamaların sürdüğüne işaret edildi.


28.03.2024 16:00

ÜRDÜN, 3 ÜLKENİN KATILIMIYLA GAZZE'NİN KUZEYİNE HAVADAN YARDIM İNDİRDİ

Ürdün ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyine havadan 5 yardım indirme operasyonu düzenlendiği ifade edildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bazı bölgelere gerçekleştirilen havadan yardım indirme operasyonuna Ürdün Hava Kuvvetleri'ne ait 2, Mısır, BAE ve Almanya'ya ait birer uçağın katıldığı aktarıldı.

İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Ürdün'ün Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği havadan yardım indirme operasyonlarının sayısının 62'ye, "kardeş ve dost ülkeler" işbirliğinde gerçekleştirdiklerinin sayısının da 104'e çıktığı kaydedildi.


28.03.2024 14:30

GAZZZE'DEKİ 36 HASTANEDEN YALNIZCA 10'U KISMEN HİZMET VERİYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'deki sağlık durumuna ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.

"Gazze'deki 36 hastaneden yalnızca 10'u kısmen hizmet veriyor." ifadesini kullanan Ghebreyesus, sağlık sisteminin güçlükle ayakta kaldığını vurguladı. Ghebreyesus, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan ve Filistin Kızılayına bağlı Emel Hastanesinin, 26 Mart'ta tesis içinde ve çevresinde yaşanan çatışmalar nedeniyle hizmet vermeyi durdurduğunu belirtti. Gazze'deki hastanelere yönelik saldırılara derhal son verilmesi çağrısını yineleyen Ghebreyesus, sağlık personeli, hastaların ve sivillerin korunması gerektiğini vurguladı.


28.03.2024 14:41

🔴6 YAŞINDAKİ ÇOCUK YETERSİZ BESLENME SEBEBİYLE HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten beri saldırılarını sürdürdüğü ve yardım girişini engelleyerek halkı açlığa sürüklediği Gazze Şeridi'nde 6 yaşındaki Muhammed Naeem Al-Najjar adlı çocuk yetersiz beslenme ve sağlık hizmetinden yoksun bırakılma nedeniyle hayatını kaybetti.

Gazze'de son durum... İsrail vahşeti! 4 yaşındaki çocuğu hastanede de rahat bırakmadılar - 1. Resim


28.03.2024 12:45

🔴CAN KAYBI ARTTI

İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 62 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 552’ye yükseldi.


28.03.2024 12:41

İSRAİL GÜÇLERİ, BATI ŞERİA'NIN ERİHA ŞEHRİNİ GİRİŞ ÇIKIŞA KAPATTI

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu Ürdün Vadisi'nde seyreden araçların hareketini yasaklayarak askerlerini konuşlandırdı. Eriha'yı giriş ve çıkışa kapatan İsrail askerlerinin bölgede sabah saatlerinde gerçekleşen olayın ardından operasyon düzenlediği öğrenildi. İsrail ordusundan olaya ilişkin yapılan açıklamada, Eriha'ya bağlı El-Avce köyü yakınlarında silahlı bir Filistinlinin bölgedeki araçlara ateş açtığı belirtildi.


28.03.2024 11:00

GAZZE'DEKİ GIDA KRİZİNİN EN NET FOTOĞRAFI!

Gazze Şeridi'nin Cibaliye Mülteci Kampı'nda bir hayır kurumu, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinlilere, yemek dağıttı.

Gazze'de son durum... İsrail vahşeti! 4 yaşındaki çocuğu hastanede de rahat bırakmadılar - 1. Resim

Gıda krizinin yaşandığı kentte sığınmacılar, dağıtılan yemeklerden alabilmek için yoğunluk oluşturdu.

Gazze'de son durum... İsrail vahşeti! 4 yaşındaki çocuğu hastanede de rahat bırakmadılar - 2. Resim


28.03.2024 09:00

🔴ÇOCUKLUĞUNU YAŞAYAMADI! İŞTE İSRAİL'İN SON VAHŞETİ

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda bulunan evlerini hedef alması sonucu yüzünde ve vücudunda derin yanıklar oluşan Filistinli kız çocuğu Seca Cuneyd, acılar içerisinde hayat mücadelesi veriyor.

Gazze'de son durum... İsrail vahşeti! 4 yaşındaki çocuğu hastanede de rahat bırakmadılar - 1. Resim

Yüzünde ve vücudunda derin yanıklar oluşan minik Seca, tedavi gördüğü Şifa Hastanesi'nde ikinci kez İsrail ordusunun saldırılarına maruz kaldı. Seca'nın babası, yanık tedavisi gören çocuğunu İsrail baskını nedeniyle Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne nakletmek zorunda kaldığını ifade etti.


28.03.2024 08:00

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ, İSRAİL'İN "SOYKIRIM" UYGULADIĞINI SAVUNAN BM RAPORUNUN ÖNEMLİ KANITLAR SUNDUĞUNU BİLDİRDİ

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese'nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ele alan raporunun, soykırımı önlemek için uluslararası eylemi teşvik etmesi gereken "çok önemli kanıtlar" sunduğunu bildirdi. Örgütten yapılan açıklamada, Albanese'nin, 1967'den bu yana işgal altında tutulan Filistin topraklarındaki insan haklarının durumuyla ilgili hazırladığı, İsrail'in soykırım işlediğini gösteren makul gerekçelerin bulunduğu sonucuna varan raporunun memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Açıklamada, "BM Özel Raportörü'nün Gazze raporu, soykırımı önlemek için uluslararası eylemi teşvik etmesi gereken çok önemli kanıtlar sunuyor." denildi.


28.03.2024 06:00

HAMAS'TAN DÜNYA'YA ÇAĞRI

Hamas, başta Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) olmak üzere tüm uluslararası yargı kurumlarını ve Birleşmiş Milletleri, Filistin halkının sistematik olarak öldürülmesini durdurmak için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Hamas'tan yapılan açıklamada, "Al Jazeera tarafından yayınlanan ve siyonist işgal devleti askerlerinin beyaz bayrak taşıyan iki silahsız genç sivili soğukkanlılıkla öldürmesi ve ardından bu iğrenç suçu gizlemek için vücutlarını buldozerle sürüklemesi şeklindeki suçunu belgeleyen görüntüler, katil siyonist faşistlerin işlediği suçların boyutunun bir başka kanıtıdır." ifadeleri kullanıldı.


28.03.2024 05:00

TÜRKİYE'NİN GİRİŞİMİ İLE UNESCO'NUN FAALİYET RAPORLARINA GAZZE DE EKLENECEK

Türkiye'nin girişimiyle Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) bundan sonraki faaliyet raporlarında Gazze de yer alacak.

Türkiye'nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Gülnur Aybet, UNESCO 219. Yürütme Kurulu Toplantısının son gününde yaptığı konuşmada, toplantının yoğun ve verimli geçtiğini söyledi.


28.03.2024 03:00

BAE: GAZZE'NİN KUZEYİNE HAVADAN YARDIM İNDİRİLDİ

Birleşik Arap Emirlikleri Savunma Bakanlığı, X sosyal medya platformundan, "Hayır Kuşları" olarak isimlendirilen operasyonun 16'ncı kez bölgeye insani yardım ulaştırdığını paylaştı. Söz konusu yardım paketinin toplam 90 ton olduğu ve üç ayrı uçakla gerçekleştirildiği belirtilen operasyonun bugüne kadar olanlar içinde en büyük olduğu kaydedildi.

Paylaşımda, söz konusu gıda ve çeşitli insani yardım paketlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki diğer bölgelerden izole olmuş ve ulaşımı güç bölgelere indirildiği belirtildi. Operasyonun BAE ve Mısır hava kuvvetlerine bağlı ortak ekipler aracılığıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.


28.03.2024 00:00

🔴GAZZE'DE CAN KAYBI 32 BİN 490'A ÇIKTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 173 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 76 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 102 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 32 bin 490'a, yaralı sayısının da 74 bin 889'a ulaştığı bildirildi.

Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
KG28 Mart 2024 11:36

MÜSLÜMAN! Diyanet İşleri Başkanı İle MÜSLÜMAN! Devlet Başkanı Durumdan Haberdar Edilirse ANINDA Gereken Yapılır

Sonraki Haber Yükleniyor...