İstanbullular dikkat! Hem fırtına hem kuvvetli yağış geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbullular dikkat! Hem fırtına hem kuvvetli yağış geliyor

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AKOM hafta sonu için İstanbulluları uyardı. Açıklamada yarından itibaren kentte fırtına ve kuvvetli yağışın etkili olacağı, pazar akşamı ise yağışların etkisini azaltacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte pazar gününe kadar kuvvetli sağanak geçişlerinin etkili olabileceğini duyurdu.

"DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI"

AKOM'dan yapılan açıklamada "İstanbul başta olmak üzere yurdumuz alçak basınç sisteminin etkisi altına giriyor. Halihazırda il genelinde hafif şekilde görülen yağışların cumartesinden itibaren fırtına şeklinde esmesi, rüzgar ile birlikte etkisi artırması bekleniyor. Soğuk ve yağışlı havanın pazar günü itibari ile bölgemizi terk etmesi beklenmektedir.

Pazar gününe kadar etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması önem arz etmektedir." denildi.

BİR UYARI DA VALİLİKTEN

İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

İstanbul Valiliğinin sosyal medya hesabından, kent genelinde etkisini gösteren sağanak yağışla ilgili açıklama yapıldı. Paylaşımda, "Meteorolojiye göre, İstanbul’da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...