'Kodlama' ile askeri okullara yerleştirdiler: Eski öğrencilere FETÖ operasyonu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
'Kodlama' ile askeri okullara yerleştirdiler: Eski öğrencilere FETÖ operasyonu

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul'da FETÖ'ye düzenlenen eş zamanlı 'Kıskaç-13' operasyonunda, örgüt mensuplarını mülakat sınavlarında aday numaralarında kodlama yaparak askeri okullara yerleştirdiği tespit edilen 13 eski askeri öğrenci yakalandı.

İstanbul'da FETÖ'ye yönelik 15 farklı adreste eş zamanlı olarak 'Kıskaç-13' operasyonu düzenlendi. Operasyonda, örgüt mensuplarını mülakat sınavlarında aday numaraları üzerinden kodlama yaparak askeri okullara yerleştirdiği tespit edilen eski askeri öğrenci olan 13 şüpheli yakalandı.

Operasyona ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Şüphelilerin, örgütün askeri yapılanmasına yönelik ankesörlü hatlardan iletişim kurdukları, haklarındaki beyanlar ve askeri okullara girişte mülakat sınavlarında aday numaraları üzerinden kodlama yapılarak askeri okullara girişte öncelik sağlandığı tespit edildi."

Operasyonlarda görev alan polisleri tebrik eden Yerlikaya, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların işbirlikçilerinin nefeslerini keseceğiz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...