YSK'dan Hatay ve Ordu itirazlarıyla ilgili açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
YSK'dan Hatay ve Ordu itirazlarıyla ilgili açıklama

Gündem Haberleri  / Ajanslar

31 Mart yerel seçimlerinin ardından, CHP'nin Hatay ve İyi Parti’nin Ordu seçimleri için yaptığı itirazlara ilişkin konuşan YSK Başkanı Ahmet Yener, "Bugün muhtemelen görüşülür" dedi.

Türkiye, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdari Genel Seçimlerinde 5 yıl boyunca görev yapacak yeni yerel yöneticilerini seçti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ise yerel seçim çerçevesinde siyasi partilerin yaptığı itirazları değerlendirmeye devam ediyor.

HATAY VE ORDU AÇIKLAMASI

Bugün saat 14.00'te toplanacak kurul, siyasi partilerin yapmış olduğu itirazlarda nihai kararları verecek. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener de bugün yapılacak toplantının öncesinde YSK binasına girişi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Yener, CHP’nin Hatay seçimlerine ve İyi Parti’nin Ordu seçimlerine yönelik "tam kanunsuzluk" nedeniyle yaptığı itirazlara ilişkin, “Bugün büyük ihtimalle görüşülür” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Ordu'da AK Parti'nin adayı yüzde 40,07 oranında, İyi Parti'nin adayı Enver Yılmaz ise yüzde 36,53 oranında oy almıştı.

Hatay'da ise AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk yüzde 44,48 oranında, CHP'nin adayı Lütfü Savaş yüzde 44,05'te kalmıştı.

 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...