Fatih Terim’in sessizliği ve Candaş Gürol 

A -
A +

Seçil Erzan’ın büyük fon vurgununda her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Herkes açıklamalarda bulunuyor. Seçil Erzan futbolcuları, teknik adamları ateşe attı. Kendisi de itiraflarda bulunuyor.

 

Fatih Terim “az tanıyorum”, “çok tanıyorum” gibi sözlerle geçiştirmeye çalışsa da Seçil Erzan’ı çok iyi tanıdığı ortaya çıktı. Seçil Erzan’ı avukatı Candaş Gürol’la tanıştıran da Fatih Terim. Az kalsın evleneceklerdi. Bu arada başka bilgiler de var. 

 

Seçil Erzan, Hakan Kıran’ın Lotus projesinde kiracı. Buradan ev almak için anlaşıyor. 100 bin dolar kapora yatırıyor. Paranın tamamını ödeyemediği için kaporası yanıyor. 

 

Ev kirasını da ödemiyor. 330 bin TL borç için Hakan Kıran tahliye davası açıyor. Fatih Terim’in avukatı Candaş Gürol davaya müdahil oluyor.

 

Candaş Gürol ve Seçil Erzan bu evde beraber yaşıyorlar. Bu olaylar ortaya çıkmasa neredeyse evleneceklerdi. Yani tanımıyorum dediği Seçil’le Terim’in avukatı az kalsın evlenecekti... 

 

Fakat fon olayı patlamaya yakın Candaş Gürol, Seçil Erzan’ın avukatlığından ayrılıyor ve adının silinmesi için başvuruda bulunuyor. 

 

Gürol, “2023 yılının şubat ayında, nişanlanmayı planlarken ocak ayında nişanı iptal edip şubat ayında da ilişkimi tam olarak sonlandırdım. Bu arada Seçil’i ne zaman arasam gerek evinde olsun gerek iş yerinde olsun arka fonda bir bağırış çağırış olduğunu duyuyordum. Ama kim olduğunu bilmiyordum” demişti. Hâlbuki zaten birkaç yıldır beraber aynı evde yaşıyorlardı. Yani farklı farklı evlerde değillerdi.

 

Şimdi Fatih Terim'in çıkıp fona ne kadar para yatırıp aldığını açıklaması lazım. 700 bin dolar yatırıp 1,5 milyon dolar mı aldı? Yoksa 1,5 milyon dolar koyup 3-4 milyon dolar mı aldı?.. Bu arada Terim’in tatilleri, bazı ödemeleri vb. hepsini Seçil Erzan yapıyor.

 

Bu arada Fatih Terim Denizbank’tan 30 milyon lira civarında bir ihtiyaç kredisi çekiyor. Birkaç taksit ödedikten sonra borcunu ödemiyor. Banka dekontları, yazışmaları, başvuruları vb. gösterince Terim’in diyecek sözü kalmıyor. Çektiği krediyi niye ödemek istemiyor, Seçil Erzan mı ödesin istiyor, orası muamma.

 

Tüm bunlar için Fatih Terim konuşmalı. Susarak sonuç alamaz...

Deniz Bank suçlu mu? 

Seçil Erzan’ın fon vurgununda Denizbank’ı suçlayanlar da var. Hatta kayıp paraları banka ödesin diyenler de var. Hem BDDK hem de banka zaten gereken açıklamayı yaptı. Banka sistemine giren çıkan bir şey yok.

 

Avukat Rezan Epözdemir’in bankayı suçlaması ve bankanın müvekkillerinin parasını ödemesi gerektiği tezi doğru değil. Aslında bunu en iyi Epözdemir’in bilmesi gerekir. En basit işlem için bile dekont alınır. Bankadan para çekip şube müdürüne vermek ve karşılığında kâğıt parçası almak sizi alacaklı yapmaz. 

 

Burada ciddi bir uyanıklık yapmaya çalışıyorlar. Bankacılık işlemlerinde akla mantığa gelmeyecek faizlerin verileceğine inanmak hayatın olağan akışına ters. 

 

Şimdi düşünün, hepimiz para çekiyoruz şubelerden. Bazen ödemeler için banka içinde yanımızdaki yardımcıya ve arkadaşımıza veriyoruz. Bu 100 bin lira da olabilir, 1 milyon da. O zaman bankadan biri para çekip yanındakine verince elindeki basit bir kâğıt parçasıyla bankayı suçlayabilir!..

 

Yani orijinal dekontla değil de not kâğıdına ben 1 milyon dolar yazayım. Ee, sonra banka bunu bana ödesin. Bu fazla uyanıklık olur. Böyle olursa her banka iflas eder. Herkes her bankadan bir şey talep eder. 

 

Dolayısıyla bankanın ya da Genel Müdür Hakan Ateş’in bu işte sorumluluğu var demek doğru değil.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.