Teröristle mücadele ve terörizmle mücadele...

A -
A +

Jimmy Carter’ın 1976-1980 arası Ulusal Güvenlik Danışmanlığı’nı yapan Zbigniew Brzezinski, 2003 Irak işgali sırasında Başkan Bush’u eleştirmişti. “Teröristle mücadele başka, terörizmle mücadele başka” uyarısında bulunmuştu. 

 

Türkiye’nin bugün yaşadığı temel mesele tam olarak budur. 1984’ten beri Türkiye PKK terörüyle uğraşıyor. Çok da başarılı oldu. 40 senedir bir örgütle bu kadar başarılı mücadele eden başka devlet de yoktur. 

 

Üç hafta önce 12 şehit, geçen hafta 9 şehit verdik. Hâliyle yüreğimiz yandı. Acının tarifi yok. İnsan ne diyeceğini de bilemiyor. Söylenecek söz kalmıyor. 

 

Türkiye teröristle mücadelede başarılı. Terörizm başka bir olay. Çünkü hem müttefik gibi görünen devletler hem de Türkiye içinde terörizmin destekçisi çok! Hakan Fidan’ın 23 Ağustos 2023 tarihinde Irak’ta verdiği mesajlara bakalım:

 

“Ortak düşmanız olan PKK terör örgütünün, ikili ilişkilerimizi zehirlemesine izin vermemeliyiz. Irak'tan dostluk ve kardeşlik gereği PKK’yı resmen terör örgütü olarak tanımalarını bekliyoruz.”

 

Yakın komşumuz Irak, PKK’yı terör örgütü olarak görmüyor.  Hakan Bey devamında, “(Irak'la) Ortak düşmanız olan PKK terör örgütünün, ikili ilişkilerimizi zehirlemesine izin vermemeliyiz” diye ekliyor. PKK Irak’ta bir şekilde korumaya alınıyor. 

 

Irak’la ticari hacmimiz 25 milyar dolar. Aslında bu rakam 40-50 milyar dolar bandına gelebilir. Hem PKK hem de diğer başka aktörler bunu engelliyor. 

 

Hakan Fidan PKK’nın Irak'taki bölgeleri "işgal ettiğini" ve Irak'ı komşu Suriye'ye bir "terör koridoru" ile bağlamaya çalıştığını da anlattı.

 

PKK'nın Sincar, Mahmur, Kandil ve Süleymaniye'nin yanı sıra birçok Irak köyünü işgal ettiğini kaydeden Fidan, örgütün, “Suriye ve Irak arasında sınırları yok sayarak kurduğu terör koridoruyla bu iki bölgeyi birleştirme arayışı içinde olduğunu” söyledi.

 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak'ın toprak bütünlüğünün, siyasi birliğinin ve egemenliğinin korunmasının Türkiye'nin dış politika önceliklerinden olduğunu ve bu konudaki yaklaşımın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da titizlikle muhafaza edileceğini bildirdi. (Euronews) 

 

Burada PKK’nın amacı belli. Irak ve Suriye’yi birleştirmek, sonra da terör koridoru kurmak. Hatta ilerleyen yıllarda İran’dan da toprak alarak büyük bir PKK devleti oluşturmak temel amaç. 

 

Müttefikimiz ABD Suriye’de PKK’ya destek olmaya devam ediyor. Silah, para, her şeyi veriyor. Ortada DEAŞ kalmadı ama sorsan DEAŞ’la mücadele adı altında YPG’ye silah veriyor. Kimseyi ikna etmiyor. Ama yardımlarını hız kesmeden sürdürüyor. 

 

ABD, Avrupa devletleri PKK’yı maddi manevi destek oluyor. Rusya ve İran PKK’ya konjonktürel destek veriyor. Dört yanımızda herkes PKK’yı kolluyor. 

 

Bir de içeride PKK’nın siyasi temsilcileri var... Bir de medya desteği var. Teröristle mücadele edilir ama terörizmle mücadelede bu unsurları da devre dışı bırakmalısınız. Hiçbir demokratik ülkede terör ana akımda övülmez. Hele hele Meclis'te asla hakkında olumlu konuşulmaz. Ama bizde maalesef oluyor. 

 

Kaç sene geçti. PKK işini artık kökten çözmeliyiz. Gücümüz bunları yapmak için fazlasıyla var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.