Zor bir yazı

Sesli Dinle
A -
A +
Veda sözcüğünün, biriktirdiğimiz anılarımızdaki yeri o kadar büyüktür ki, her işittiğimizde ne kadar kırılgan, hassas ve duygusal olduğumuzu idrak ederiz.
 
Geçmişte yaz aylarında bize gelip kalan akrabalarımızı trene bindirip yolcu ederken, annelerimizin elinde birer mendil, gözyaşlarını kurulayarak sallarlardı birbirlerine. Oysa gidilen yer Samsun ile Sivas arasıdır. Ayrılık mesafesi şimdi günübirlik seyahatlerin yapıldığı yer baktığımızda. Bugün anneler çocuklarını otobüse ya da trene bindirdiğinde, hareketten hemen sonra görüntülü telefondan yarım kalan sohbetlerini devam ettiriyorlar.
 
Fransız sinema oyuncusu Simone Signoret’nin filme de uyarlanan ünlü eseri  “Özlemin eski tadı yok”tan mülhem “Vedaların eski tadı yok” diyeceğim ama iyi ki de böyle.
 
Bu yüzden günümüzde vedalar bir ayrılık değil başlangıç aynı zamanda. Hele ailelerdeki vedalar yeniden kavuşmaya da endekslidir. Veda edilmiyor, bir süre ayrı kalınıyor sadece.
 
Türkiye gazetesibenim içinbir aile oldu. Ne çabuk geçmiş vakit; 10 yıl olmuş. Bu sürede gazetemin hassasiyetlerini bilerek ama huzur içinde ve bir hayli geniş bir özgürlük alanında yazdım.
 
Patronum Mücahid Ören’e özel bir teşekkür borcum var. Benim yüzümden pek çok sıkıntıya katlandığını biliyorum. Bunu hiç belli etmedi üstelik. Hakkını helal etsin. TGRT’de Medya Kritik Programı’nı Cem ile birlikte yaptığımız sırada eşi Aslıhan Ören’in verdiği destek de unutulur gibi değildi.
 
Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, belalısı olduğum Genel Yayın Koordinatörüm Sevgili Yücel Koç, Haber Müdürü Fatih Selek, yazılarımda yaptığım düzeltmeleri baskıyı son anda durdurarak yetiştirmekten bıkmayan ve epey yorduğum Editörüm Ahmet Demirbaş, Abdülhakim Arvas, Sadık Söztutan, keza internet sayfasındaki düzeltmelerimi titizlikle yapan Ömer Faruk Dirlik, Fuat Atik ve diğer tüm Türkiye ailesi mensuplarınamüteşekkirim.
 
En çok başımın derde girdiği alanda; mahkeme süreçlerinde imdadıma büyük bir sabırla yetişen, Hukuk Bürosu’ndan Avukat Kadir Çekin’e de teşekkür ediyorum bu arada.Bu Türkiye gazetesindeki son yazım.Parmaklarım epey ağırlaştı artık gerisini yazmak için.
 
Hoşça kalın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Neriman Arpacı 11 Haziran 2023 16:42

Nerede yazıyorsunuz şimdi sıkı takipcinizdim.

Fuat Bayramoğlu16 Şubat 2023 21:33

hayırlısı. üzüldüm. takipçinizim efendim

Hüseyin 2 Ocak 2023 12:18

Yazılarınızı sürekli takip eden bir okur olarak, Türkiye Gazetesinden ayrılmanızdan dolayı büyük bir üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Yazdığınız sürece takipçiniz olacağım.

Erdoğan Kalyoncuoğlu 2 Aralık 2022 23:33

Sevgili Fuat kardeşim, gidişinizin sebebi her ne olursa olsun, sizin yazılarınızı bugüne kadar birini dahi aksatmadan takip edip okumuş biriyim. nerede olursanız olun yine sizi takip etmeyi sürdereceğim. çünkü objektif ve doğru yazılar yazan birisiniz. bundan sonrası için herşeyin hakkınızda hayırlı olmasını dilerim.

ERDİNÇ İNAL 2 Aralık 2022 10:54

ÇOK ÜZÜLDÜK.. HAYIRLISI OLSUN UMARIM TEKRAR GERİ DÖNERSİNİZ