AK SARAY BABASININ MALI MI?

A -
A +
"Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı Tayyip Erdoğan'ın babasının malı mı ki ismini AK SARAY koymuş" sorusu bana çok alıştığımız ve artık bıktığımız, aciz ve yenilgiye baştan hazır muhalefet kafasının bir ürünü gibi geliyor.
-
Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın adının AK Saray olmasına gıcık olanları anlamak pek tabii ki mümkün. Bu adı değiştirmek de pek tabii mümkün. Kızıl Saray veya Kurt Saray da olabilir, yani siz isterseniz. Siz kaparsınız o koltuğu, yetki size geçer. İsmini de değiştirirsiniz cismini de.
-
Bunun tek şartı halktan yeterli desteği alıp o koltuğu kapmak. Sonuçta Tayyip Bey de bir insan. O koltukta ömür boyu otursa bile ömrün de bir sonu var (Allah hayırlı uzun ömürler versin) o da fani. Babasının malı değil ya. Orayı Tayyip Erdoğan Sarayı olarak yaptırmadı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak yaptırdı.
Üniversite mezunu her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Cumhurbaşkanı olma şansına sahip.
-
Bu itirazların en büyüğünü de, hâlâ taze olan Başkanlık Sistemi tartışmalarında görüyoruz.
Başkanlık Sistemi sanki Tayyip Erdoğan sistemidir, sanki Tayyip Erdoğan Başkan olursa o makamda kıyamete kadar kalacak.
-
Aynı ezik ruh halini daha önce de defalarca gördük.
Cumhurbaşkanı'nı halk seçsin denildi: "Yoo hayır o zaman onlar orayı hiç bırakmaz."
HSYK'yı Meclis seçsin: "Yoo hayır o zaman onlar orayı hiç bırakmaz."
Lütfedin de Meclis'i bari halk seçsin.
-
Zaten mesele de bu aslında. ''Mümkünse halk hiç seçmesin, seçecekse illâ, halkın seçtiklerini deli gömleği gibi sımsıkı bağlayalım. 1 milletvekili 140 bin kişiyi temsil etsin. 330 milletvekilinin el kaldırdığı kanunu 8-10 üye çöpe atsın.
Aman Başkanlık maşkanlık karıştırmayalım, bi ele geçirirlerse hayatta bırakmazlar.''
-
''Memleketin selameti için en iyi sistem ne ise o olsun, biz de o sistemin başına iktidar olarak geçmeyi hedefliyoruz'' diyemiyorlar. ''CumhurBAŞKANLIK Sarayı en iyisi en pahalısı olsun, oraya oturmayı hedefliyoruz'' diyemiyorlar.
-
Demek oluyor ki 2015'te, 2019'da, 2023'te ve sonraki yıllarda da muhalefette kalmayı hedeflemişler. Yenilgiyi şimdiden kabullenmişler ve o saraya bir gün Başkan olarak oturmayı hayâl bile edemiyorlar.
-
Neyse ki bugün Kılıçdaroğlu bir hayâl vadetmiş, "CHP iktidarında o binayı ODTÜ'ye tahsis edeceğiz" demiş.
İyi. Bu hayâl CHP'ye de ODTÜ'ye de bi 50 sene yeter.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.