BU IŞ(İD)'TE BİR BİT YENİĞİ VAR!

A -
A +
Kaynağı ve amacı belirsiz, kısaca ve tam anlamıyla "ne idüğü belirsiz" bu IŞİD belâsının gerçek amacı ne, nihai hedefi ne, daha bunu tartışacak zamanı bile bulamadık. Çünkü IŞİD o kadar şaşırtıcı hızla ilerliyor ki, çok zengin ve güçlü bir ülkenin ordusu ancak bu kadar hızla ilerleyebilir.
Mesela Saddam'ın Kuveyt'te ilerleyişi kadar hızlı, belki daha da fazla. Halbuki Kuveyt tamamen savunmasız ve Saddam da çok güçlüydü.
Kuveyt'te çabucak imdada yetişen ABD, IŞİD'e karşı savaşmak için son derece isteksiz davrandı. "Bizim yerimize kim savaşırsa benden 5 tane gazoz kapağı" dercesine umarsız.
Haberlere bakarsanız IŞİD'e karşı tam bir dünya savaşı başlamış durumda. 60 ülke birleşti IŞİD'i yok etmek için. Milyonlarca askere sahip 60 ülke ve karşısında bir avuç sayılabilecek IŞİD. Bilmem kaç trilyon dolarlık askerî güce sahip 60 ülke ve karşısında iki gün önce peydah olmuş bir örgüt!..
Orantısız bir savaş. Ama işin ilginç yanı bu orantısızlıkta güçlü taraf bir avuç dediğimiz taraf.
Daha baştan kaybedilmiş bir savaş. Koskoca ABD ki Afganistan'da savaşırken mağaralara zehirli gaz bombaları atacak kadar azimli ve kararlı idi. Şimdi çıkmış daha baştan "Hava saldırıları ile bu iş bitmez" diyor.
Bağdat'ın üstüne havai fişek gibi füze yağdıran ABD şimdi bir avuç militanı yok etmeyi bırakın durduramıyor bile.
Bu gerçek bir savaş olsa dünyanın en cılız askerî gücü bile daha baştan "biz bu savaşı kaybederiz" demez.
Düşünün ki IŞİD gerçekten Müslüman bir örgüt olsaydı bakın o zaman ABD ve diğer 60 ülke ve hatta 160 ülke nasıl saldıracaktı?
Yine düşünün ki IŞİD gerçekten Müslüman olsaydı önce İsrail'e saldırırdı. Yahut "nihai hedefimiz İsrail'i haritadan silmek" derdi.
Halbuki IŞİD nihai hedefini açıkladı: Kâbe'yi yıkmak!.. 
Allah'ın izniyle bu emeline ulaşamaz elbette. O halde başka bit yeniği aramak lâzım.
Ve eğer ortada apaçık bir danışıklı dövüş varsa oradaki bit yeniği uzaydaki kara delikten daha büyük demektir...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.