Demokrasiden doğan pervasızlık

A -
A +
Demokrasi denen ne idüğü belirsiz ucûbenin, ana vatanında bile doğru dürüst uygulandığını düşünmüyorum. Hatta doğru dürüst tanımlanabildiğini de düşünmüyorum.
-
Benim anladığım şudur, demokrasi önü sonu belirsiz bir ucûbe ve uydurup dünyaya pazarlayan ülkeler şöyle düşünüyor: "Demokrasinin babası biziz, biz musluğu ister açar ister kısarız. Ama sizin vanalar hep açık olsun."
-
Düşünün yeni bir haber, hatta o kadar sıradanlaşmış ki bu tür haberler, belki de denk gelmemişsinizdir: 1 polisi şehit edip 2 polisi de yaralayan DHKP-C'liye destek vermek için Çağlayan Adliyesi içinde ve dışında eylem yapıyorlar, slogan atıyorlar.
-
Her yönüyle pervasızlık.
* Destek verdikleri kişi bir terörist. (Ki bu zaten başlı başına bir suç. Değil mi?)
* Üstelik bunu adliye içinde yapıyorlar. (Bu da ayrı bir suç)
-
Sıradan bir suçlu bile olsa bu kadar utanmadan apaçık destek vermek, eylem yapmak, polisle çatışmak ve üstelik bunu Adliye binasında yapmak şunu gösteriyor:
* "Korkmuyoruz" diyorlar. (Suç işlemekten ve suçluya sahip çıkmaktan.)
* "Biz bunu hep yapıyoruz" diyorlar. (Daha önce de benzer çok eylem yapıp cezasız kaldıkları için korkmuyorlar)
* "Bize sahip çıkan Claudia (Roth) yenge gibi nice Avrupalı akrabalarımız" var diyorlar.
* "Türkiye'de demokrasi yok" imajını yayarız diyorlar.
Unutmayalım, bir de CHP'li akrabaları var, her eylemde yanlarında olan.
-
Polis şehit eden bir suçluyu savunmak için polisle çatışan eylemci grubun akıbeti Avrupa'da mesela Almanya'da ne olur sizce? Peki Türkiye'de ne oluyor? Gözaltına al, en geç sabaha bırak. Çünkü bizde sınırsız demokrasi var.
-
Avrupa'da duruma göre bir kısılıp bir açılan demokrasi vanası bizde hep açık.
-
Bir derdin mi var, sesini mi duyurmak istiyorsun çözüm basit. Yol kapatmak. Antalya Finike'de köylü teyzeler yol kapatıp suyumuz yok diyor, İstanbul'da servis şoförleri E-5'i kapatıp hak aramaya kalkıyor.
-
Hatta Ankara'da 5000 hukuk adamı Kızılay'ı boydan boya kapattılar. Hukukçuların hukuksuzluk eylemi, nasıl ama. Sınırsız demokrasinin nimetlerinden faydalanmasınlar mı canım!
-
Yarın öbür gün biri çıkıp "sevgilimi geri istiyorum" diye yol kapatırsa hiç şaşırmam. Adam 112'yi arayıp "sevgilim beni terk etti ne yapayım" diyorsa, bunu da yapar.
-
Düşünün, Hakkari'de 112'ye gelen çağrıların %98,5'i sahteymiş. Dalga geçiyorlar yani. "3000 çağrıdan 45'ine ambulans gönderiyoruz" diyor İl Sağlık Müdürü. "Arkadaşlarımız mesailerinin büyük kısmını ihbarın gerçek olup olmadığını anlamaya ayırıyor" diyor.
-
Allah korusun 1 kişi bu karambolde ulaşılamayıp ölse çığlığı basarlar: "Nerde bu devlet?"
Nerde olacak, bol keseden dağıttığı demokrasinin peşinde...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.