HAFTANIN 8 GÜNÜ FUTBOL

A -
A +
Sokakta mikrofon tutup sorsan millete gündem çok yoğun. Türkiye zor günlerden geçiyor. Gerçi ne zaman kolay günlerden geçti ki?
PKK ayrı bir belâ, IŞİD ayrı bir belâ. 18 madencimize içimiz yanarken bir o kadar hayat Yalvaç yolunda istifli midibüste kayboluyor. Belki her ülkede benzer felâketler yaşanıyor ama bizde hep üst üste geldiği için midir nedir üzülecek olayımız hiç bitmiyor. Yani gündem çok yoğun.
-
Haftaya başlarken bu yoğun gündemin neresinden girsek neresinden çıksak diye haber sitelerini şöyle bir kurcalıyoruz. Meğerse memleketimiz güllük gülistanlıkmış da haberimiz yokmuş. İlk haber futbol. İkincisi de futbol. Üçüncüsü de derken baktım ilk 7 haber futbol. Sabah saatlerine kadar muhtemelen manşetlerin yarısı futbola ayrılır.
-
Futbolla hiç işim olmaz diyen birinin hayatı bile ister istemez futbol doluyor. Gazetelerin en az dört sayfası, haber bültenlerinin ciddi bir kısmı, internetin, Twitter'ın başlıkları vs. her mecra futbola boğulmuş durumda.
-
Devletin gençliği uyuşturucudan, kumardan, sigaradan koruması gerektiği gibi futboldan da koruması gerek. İş ciddi boyutlara varmış. Ama ne yazık ki devlet eliyle futbola ayrılan zaman, para ve enerji harcaması son noktaya çıkmış durumda.
-
Eskiden cumartesi iki maç olurdu, gerisi de pazar günü. Bu bile fazla. Sonra cumaya maç koydular, sonra da pazartesiye. Zaten salı, çarşamba, perşembe Avrupa maçları vs. oluyor.
-
Düşünün bir futbolseveri, bir İstanbul takımı tutar, ilinin takımını tutar, ilçesinin takımını tutar, İtalyan liginde favori takımları, İspanyol liginde maçını kaçırmayacağı takımları, İngiliz, Fransız, Alman ligi derken adam bayramda gördüğü birkaç akrabası hariç sülalesinin çoğunu tanımaz ama futbolcu portföyü 10 sülaleye eş.
-
Bir de üstüne "İddaa" oynuyorsa tam bir felaket. İşin içine "kumar" da karışıyor ki evlerden ırak. Artık Namibya futbolundan Dominik Cumhuriyeti'nin ikinci ligine kadar her takımın günlük istatistiklerini takip eder, kendi borcundan çok tuttuğu takımın borçlarına kafa yorar, bilmem hangi futbolcu karısıyla arasını düzeltmezse bu hafta sahadaki performansı düşer mi acaba diye üzülür.
-
Sen şimdi bu gençten (yaşlıysa daha da kötü) vatana millete ve ailesine hayırlı evlat çıkar bakalım.
-
Sırf yayıncı kuruluşun gelirleri artsın diye, futbol federasyonunun kasası dolsun bilmem neyse artık, her ne sebeple olursa olsun haftayı, günleri, ömürleri futbolla doldurmak gençlere kurulmuş apaçık bir tuzaktır.
-
Zaten gencinden yaşlısına, tüm Türk milletine tuzak kuran yeterince iç ve dış düşmanlarımız var, bari devlet bu konuda biraz hassas olsun. Bu bir temenni değil, olmak zorunda. Bu devletin elzem bir vazifesidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.