Muçi kanatlandırdı

A -
A +

Kupada ilk finalist sihirbaz Serdar Topraktepe'nin Muçi'li Beşiktaş'ı...

 

 

 

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat bu satırların yazarına ‘’Durum iç açıcı değil, işimiz zor ama üstesinden geleceğiz. Büyük düşünen ve büyük hedefleri olan güçlü bir ekibimiz var. Onlara güveniyorum’’ demişti. Öyle de oldu.

 

Muçi gibi büyük futbolcular, büyük maçları kazandırır. Nitekim Ankaragücü kilidini dün açan Arnavut yıldız Ernest Muçi’ydi. O gol; stadı dolduran kırk bine yakın Beşiktaşlılar için sezonun ödülü oldu. 

Bir gol bu kadar mı zor atılır?

Birbirlerini çok iyi tanıyan iki takımın  kupa mücadelesi nefes kesti. Karşılıklı kontrol oyununa dönen maçta iki takım da pozisyon ve gol üretmekte hayli zorlandı.

 

Oysa Serdar Hoca olabilecek en iyi on biri sahaya sürmüştü, Başkent’teki 0-0’lık maçın rövanşını kazanıp Beşiktaş’ı finale taşımak için. 

 

Savunmada Svensson, Necip, Colley ve Masuaku geriye dönüşlerde ve Bassogog’u kontrolde zorlanırken kalede Mert Günok harikaydı. Salih Uçan’ı öne atan Beşiktaş, 4-1-4-1 düzeninde ön liberoyu Al Musrati’ye bırakıp, orta alanı dörtlerken doğruyu yaptı. En önde Semih Kılıçsoy ve gerisinde Ghezzal, Muçi ve Rashica ile rakip kalede baskı kurmak istedi ama Emre Belözoğlu’nun kalabalık savunma anlayışı buna izin vermedi.

 

Düğümü kenar yönetiminin yerinde hamleleri ve Muçi’nin şık şutu çözdü.

Ummadık taş baş yarar

Bu manada Serdar Topraktepe’yi kutluyorum Beşiktaş’ı dipten alıp finale taşıdığı için. 

 

Bir düşünün… Kolay mı bu zorlu ve kaygı dolu süreci idare etmek? 

 

Üstelik Sergen Yalçın, Şenol Güneş ve Nuri Şahin ismlerinin sürekli gündemde tutulduğu baskı ortamında iğreti “teknik adam” kostümüyle “Ha düştü ha düşecek” diye beklenirken, otorite adına giyotin üstünde dans eden cambaz titizliğini gösterip, belirsizlik psikolojisini ustalıkla idare edebildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.