Palut modern futbol oynatıyor

A -
A +

İlhan Palut takımlarına günümüz modern futbolunu oynatan bir teknik adam olarak favorim. Kendisini zamanı geldiğinde üç büyüklerde ve A Millî Takım’da göreceğimizi düşünüyorum. Çift yönlü orta saha uygulamalarını gittiği her takımda gördük. Hatay’ı Süper Lig’e çıkarırken, Göztepe ve sonrasında Konya kariyerlerinde çizgisini hiç bozmadı. Üstelik Konya’da dar kadrosuyla bunu yaptı.

İsimsiz ama etkili

Rize’de de isimsiz oyuncularla ligin flaş ekibi oldular. Varesanovic, Newcastle kariyerli Shelvey, gol ve asistleriyle dikkatleri çeken Benhur ve half-space bölgesinin uzmanı Zeqiri, istasyon şefi Gaich... Hepsi modern futbolun mütevazi uygulayıcıları... Hoca defansından sekiz gole katkı aldı. Konya’da olduğu gibi...

Varesanovic piknikte gibi

Trabzon eksiklerinin yokluğunu çok hissediyor. İkinci bölgede çok yetersizdiler. İkinci topları da alamadılar. Rize’nin hızlı hücum futbolunda savunma zaafları da vardı Avcı’nın takımında. Golde Varesanovic piknikte gibiydi, önünde kimse yoktu. Bu golde Gaich’in taç çizgisinden 50 metrelik asist yaptığını hatırlatalım. 
Abdullah Avcı, oyuncu yapılanması zaten yetersiz bir takımın başına geldi. Afrika Kupası’na giden futbolcularla birlikte eli iyice zayıfladı. Takımı bu sezon kupa veya lig yoluyla Avrupa’ya taşımak başarı. Gelecek sezonun şimdiden planlarını yapmak en mantıklısı. Trabzonspor taraftarı sabırlı olmak durumunda. Başarı öyle kolay gelmiyor. 

Maçın adamı: Varesanovic

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.