Çektirmesem daha mı iyiydi?

A -
A +

“Nisan sonunu kesin bekleyeceğiz ama mayıs ayında çözülür mü onu da bilemiyorum.”


Dişimle ilgili yaşadıklarımı anlatmaya bugün de devam ediyorum...

Eskiler ne derdi, “olacak olan şeyi olmuş bil.” Madem bu dişlerin çekilmesi artık mukadder “gelmiş iken çekilsin de yeniden protez dişime kavuşayım, hocam” dedim.

“Bence de böylesi uygun” dedikten sonra, o gün iki dişimi çekmeye, bir hafta kadar sonra da diğer iki dişimi çekmeye karar verdi. Haydi hayırlısı olsun diyerek dişlerimi bir hafta içinde çektirdik... Sıra gelmişti protez diş yaptırmaya. Hoca dedi ki:

-Bunun için üç hafta sonrasına randevu al.

-Peki hocam, teşekkür ederim.

Ayrıldık hastaneden. Ama randevu almak bir mesele. Üç hafta sonraya randevu ayarlamak bir mesele. Aynı doktora randevu almak ayrı bir mesele. Artık işimi gücümü bir yana bırakıp randevu ayarlamak için neredeyse saat başı randevu sistemine girip randevu kovaladım. Allaha şükür üç hafta sonrasına hem de aynı doktora randevuyu denk düşürdüm. Nasıl sevindim nasıl, kelimelerle anlatamam.

Üç hafta sonra doktorun karşısına çıktım, keyfim yerinde koltuğa oturdum. Doktor beni unutmuş tabii ki. Dedi ki:

-Sana ne yapacaktık amca?

-Hocam dişlerimi çekmiştiniz. Şimdi de protez takma diş yapacaktınız.

Bunu söyleyince hoca başını şöyle sağa sola salladı “imkânsız” der gibi... Sonra da çaresizliğini sıraladı:

-Amca sana iyi haber veremeyeceğim, deyip anlattı. Protez yapılacak malzemeler için ihale iptal edilmiş. Protez henüz gelmemiş. Ne zaman ihale gerçekleşecek ne zaman gelecek ne zaman hizmet verilebilecek belirli değilmiş. Bunu kendi teknik cümleleriyle sıraladıktan sonra dedi ki:

Nisan sonunu kesin bekleyeceğiz ama mayıs ayında çözülür mü orasını da bilemiyorum. Bu sürelerde bir randevu ayarlayıp gelirseniz durumu tekrar değerlendiririz...

Bu haber üzerine o kadar üzüldüm ki anlatamam. Dişlerimi çektirdiğime mi üzüleyim. Belirsizliğe mi kahrolayım? Bu hâlde bir şey yiyip içemiyorum, konuşmam bozuldu konuşamıyorum. Baktım olacak gibi değil bir özele gidip de bir fiyat soracağım. Eğer gücüm yeter ise protez yaptıracağım. Gücüm yetmezse ne zaman yapılacağı belli olmayan ihaleyi bekleyeceğim. Dişimi çektirmeyip de kaplamayı tekrarlatsaydım daha mı iyi olurdu onu bilmiyorum?..

     Rumuz: Em. Öğretmen

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.