“Telefon babanızın üzerine değil!”

A -
A +

“Nasıl olur, babamın telefonu bu... Yıllardan beri de babam bu telefonu kullanır...”

 

 

 

Bundan yıllar önceydi... Babam rahmetli olduktan sonra ondan geride kalan prosedürleri takip ederken cep telefonuyla ilgili de kalan faturalarını ödeyip telefonu iptal ettirmek istemiştik. Tabii babamın telefonu ile birlikte annemin kullandığı telefon da babamın üzerine kayıtlı olduğu için iki telefon ile işlem yapmamız gerekiyordu.

 

Tanıdığım ve çok yakın arkadaşım olan bir telefon bayii vardı. Kendisine durumu anlattım. “Gel yardımcı oluruz” dedi.

 

Gittim, selam muhabbet faslından sonra babamın ve annemin kullandığı cep telefon numaralarını söyledim. Ekrandan kayda girdi... Şöyle bir kaşlarını çattı... Sonra “Numaraları doğru söylediğinden emin misin?” dedi. “Ne oldu ki?” dedim. “Başka bir isim çıkıyor” dedi. Bir tuhaf oldum.

 

Yeniden tane tane söyledim. O da dikkatlice girdi. Ama yine aynını söyledi. “Bu telefon babanızın üzerine değil. Bambaşka bir isim” dedi.

 

-Ya nasıl olur, babamın telefonu bu, annemin telefonu bu... Yıllardan beri de babam bu telefonu kullanır... Bir yanlışlık olmalı...

 

-Peki babanızın adına telefon faturası filan yok mu?

 

-Ya ne zamandan beri otomatik fatura kaydı olduğu için fatura filan düşünmüyorduk...

 

-Bunu çözmek zor olacak sanki...

 

Oradan canım sıkkın vaziyette ayrıldım. Annem telaşlandı. Çok hassas bir kadındı rahmetli... Ne yapalım ne edelim derken babamın eski evrakları kolay kolay atmayıp biriktirdiği, bir arşiv tuttuğu hatırıma geldi.

 

Daha doğrusu mecburen evrakları karıştırmak zorunda kaldım. Babamın adına bu telefon ile ilgili bir fatura bulmalıydım. Biraz araştırınca eski tarihlerde babamın adına hem annemin kullandığı telefon ile ilgili hem de babamın kendisinin kullandığı telefonla ilgili fatura bulduk. Hemen sevinçle arkadaşımı aradım. Bana:

 

“Faturaları getir, ben onunla kuruma gidip konuyu çözerim” dedi.

 

Faturayı alıp arkadaşa gittim. Geçmiş gün belki vekalet de verdim hatırlamıyorum ama o bayi olduğu için süreci daha kolay yönetiyordu. Gitti bir iki gün sonra beni bilgilendirdi.

 

Ne enteresan ki koskoca telefon kurumu yanlışlıkla belli bir tarihten sonra babamın adına kayıtlı olan o iki numarayı bir başka isme kaydetmiş...

 

Zannediyorum, bir sene veya iki sene fatura o başka ismin üzerine çıkmış. Babam vefat ettiği için bu telefonun iptaliyle ilgili işlem başlatırken enteresan bir şey daha oldu... DEVAMI YARIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.