Abdürrahim Karakoç vefat etti

/ Kaynak: AA
Abdürrahim Karakoç vefat etti

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören şair ve yazar Abdürrahim Karakoç vefat etti. Yazdığı şiirilerden bazıları bestelenerek birçok sanatçı tarafından seslendirilen Karakoç'un bestelenen eserlerinden "Mihriban", unutulmaz türküler arasında yerini aldı. Karakoç'un cenaze namazı, yarın cuma namazını müteakip Kocatepe Camisi'nde kılınacak.

Abdürrahim Karakoç'un oğlu Türk İslam Karakoç, babasının bugün hayatını kaybettiğini söyledi.Karakoç, 46 gündür Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu.
nbsp; nbsp;
#

#

nbsp; -Abdürrahim Karakoç'un özgeçmişi-
nbsp;
nbsp; 1932 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Ekinözü köyünde doğan Abdurrahim Karakoç, çocukluk çağından itibaren şiire ilgi duymaya başladı.
nbsp; Elbistan Belediyesi'nde 1958-1985 yılları arasında muhasebeci olarak çalışan ve günümüz aşık tarzı şiirinin büyük ustalar ından olan Karakoç'un ilk şiirleri Elbistan'da çıkan Engizek gazetesinde yayınlandı.
nbsp; Temiz Türkçe ve hece vezniyle aşk, gurbet ve sosyal temalı şiirler kaleme alan Karakoç, ironik yazılarıyla geniş kitlelere hitap etti.
nbsp;
nbsp; -"Mihriban" unutulmazlar arasında-
nbsp;
nbsp; Yazdığı şiirilerden bazıları bestelenerek birçok sanatçı tarafından seslendirilen Karakoç'un bestelenen eserlerinden "Mihriban", unutulmaz türküler arasında yerini aldı.
nbsp; "Yasaklı Rüyalar", "Gerdanlık-I-II-III", "Parmak İzi" adlı kitapları bulunan ünlü şairin "Çobandan Mektuplar" adlı denemesi de basıldı .
nbsp; Ünlü şair ve yazar Karakoç'un eserleri şunlar:
nbsp; Şiirleri: Hasan'a Mektuplar (1965), Hasan'a Mektuplar ve Haberler Bülteni (1967), El Kulakta (1969), Bütün Şiirleri (1973), Vur Emri (1975), Kan Yazısı (1978), Şiirler (1981), Suları Islatamadım (1988), Dosta Doğru (1988), Gökçekimi (1991)
nbsp; Yazıları: Düşünce Yazıları (1990), Beşinci Mevsim (1990)
nbsp; Abdurrahim Karakoç, evli ve 3 çocuk babasıydı. nbsp;

BAŞBAKANDAN TAZİYE TELEFONU

Öte yandan vefat haberini alan TBMM Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda kişi, Karakoç'un yakınlarını arayarak taziyelerini iletti. AK Parti Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Nurettin Canikli hastaneye gelerek aileye başsağlığı diledi. Canikli, Karakoç'un, çok duygulu ve yürekten eserler bırakmış edebi bir şahsiyet olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Tüm milletimizin başı sağolsun. Dün arkadaşlarımızla yad ettik, şiirlerini okuduk. Hatta 'gidelim ziyaret edelim' dedik. Bugün vefat haberi geldi. Milletimizin başı sağolsun, gerçekten çok üzüntülüyüz. O güzel anlamlı sözler bir daha yazılmayacak. Yıllar boyu bizim düşüncelerimizin olgunlaşmasına, şekillenmesine katkı verdi, bizi heyecanlandırdı. Yürekten seslenen bir sanatçıydı. Bir ağabeyimiz, bir büyüğümüzdü. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Ailesine buradan başsağlığı diliyorum." nbsp;
nbsp; nbsp;
nbsp; -Taceddin Dergahı'na defnedilmesi isteniyor- nbsp;
nbsp; nbsp;
nbsp; Abdürrahim Karakoç'un oğlu Türk İslam Karakoç, babasının cenazesinin Tacettin Dergahı'na defnedilmesi ile ilgili gerekli görüşmelerin yapıldığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgileneceğini söylediğini, dergahta yer bulunması halinde gerekli iznin verileceğini ifade etti. nbsp;
nbsp; Karakoç'un cenaze namazı, yarın cuma namazını müteakip Kocatepe Camisi'nde kılınacak. nbsp;
nbsp; Bu arada, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sacit Turanlı, yaptığı yazılı açıklamada, Karakoç'un, uzun süredir tedavi gördüğü Romataid Artrite bağlı akciğer tutulumu sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. nbsp;
nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...