Bakanlıktan turistleri sevindirecek uygulama! Gece müzeciliğinin ilk akşamında Efes

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakanlıktan turistleri sevindirecek uygulama! Gece müzeciliğinin ilk akşamında Efes

Kültür - Sanat Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Efes Antik Kenti’nin turistler tarafından gece de ziyaret edilebilmesi için ışıklandırılmasının ardından "gece müzeciliği" lansmanı gerçekleştirildi.

Helenistik, Roma, Bizans, Beylikler ve Osmanlı dönemlerinden taşıdığı izlerle Anadolu'nun eşsiz zenginliğini gözler önüne seren İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Şehri, Kültür ve Turizm Bakanlığının ‘gece müzeciliği’ uygulaması kapsamında ışıklandırılmıştı.

Türkiye’de ilk defa Efes’te uygulanan ışıklandırma çalışmalarının ardından ‘gece müzeciliği’ tanıtım toplantısı düzenlendi.

Yenilenen ışıklandırma çalışmalarıyla yerli ve yabancı binlerce ziyaretçi, 2 bin 300 yıllık Efes Antik Şehri'ni gün batımından sonra da ziyaret edebiliyor.

İLK UYGULAMA EFES ANTİK ŞEHRİ'NDE 

Artık yaz sıcağında gezmek zorunda değilsiniz! Gece müzeciliğinin ilk akşamında Efes - 1. Resim

Tanıtım toplantısında İzmir Valisi Süleyman Elban, ‘gece müzeciliği’nin ören yerlerinde ve tarihi kentlerde bu yıl ilk defa uygulamaya konulduğunu belirterek, “Bugün ülkemiz turizmciliğiyle ilgili çok farklı ama çok özel bir programı başlatmak üzere buradayız. İlk başlanan lokasyon da Efes'imiz oldu. Artık 00.00’a kadar da Efes’imizde gece müzeciliği şeklinde tabir ettiğimiz ziyaret saatlerini uzatmış olduk” dedi.

Artık yaz sıcağında gezmek zorunda değilsiniz! Gece müzeciliğinin ilk akşamında Efes - 2. Resim

GÜNDÜZ SICAĞINDA DEĞİL GECE SERİNLİĞİNDE

Elban insanların sıcaktan etkilenmemesi ve tarihi yerleri daha kolay gezebilmeleri adına gece serin saatlerde ziyarete açılmasının konforuna dikkat çekti.

Artık yaz sıcağında gezmek zorunda değilsiniz! Gece müzeciliğinin ilk akşamında Efes - 3. Resim

"GECE İLK DEFA GELDİM, ÇOK ETKİLEYİCİ"

Antik şehri görmeye 80 kişilik kafileyle birlikte geldiğini belirten ziyaretçi Elif Toy, atmosferi çok beğendiğini söyledi.

Artık yaz sıcağında gezmek zorunda değilsiniz! Gece müzeciliğinin ilk akşamında Efes - 4. Resim

Toy, “Tiyatro gibi etkinliklerle Bergama'da ve daha farklı yerlerde bu şekilde etkinlikler oluyordu. Fakat bu düzenli bir şekilde halka açılan bir şey değildi. Daha önce gündüz de birkaç kere gelmiştik Efes'e. Bu şekilde daha güzel olmuş. Gece ilk kez geldim, bizim için çok etkileyici" dedi.

Artık yaz sıcağında gezmek zorunda değilsiniz! Gece müzeciliğinin ilk akşamında Efes - 5. Resim

Selçuk’ta yaşayan, antik şehri görmeye eşi ve arkadaşlarıyla birlikte gelen Gürbüz Gök ise, “Gündüz gelmiştik ama gece açılması aslında iyi olmuş. Dışarıdan çok fazla kişinin geldiğini gördük. Talep ve yoğunluk var. Güzel bir uygulama olmuş. Işık, ambiyans Efes'e çok fark katmış. Bayağı bir sevindik. Ülkemizde tarihi eserlere değer vermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Artık yaz sıcağında gezmek zorunda değilsiniz! Gece müzeciliğinin ilk akşamında Efes - 6. Resim
Tanıtım toplantısına İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, protokol üyeleri, turizm sektöründeki paydaşlar ve birçok vatandaş katıldı.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...