Çağdaş şiirin öncüsü yad ediliyor

Çağdaş şiirin öncüsü yad ediliyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Şair-yazar Cahit Zarifoğlu, vefatının 25. yıl dönümünde Çocuk Vakfı tarafından Küplüce Mezarlığı'ndaki kabri başında ve TYB'de yâd ediliyor.

7 Haziran 1987'de vefat eden çağdaş Türk şiirinin öncü şairlerinden A. Cahit Zarifoğlu için bugün saat 18.00'de Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nde bir program düzenleniyor. Zarifoğlu ayrıca, ailesi ve Çocuk Vakfı tarafından Küplüce Mezarlığı'nda anılacak. Anma programında eşi, çocukları, çocukluk arkadaşları, dostları ve okurları bir araya gelecek. Şiir ve nesir türünde çok sayıda eser veren Cahit Zarif-oğlu, Bir grup arkadaşıyla "Mavera Dergisi"nin kuruluşunda ve yayınında görev aldı.1976'da TRT Genel Müdür Mütercim Sekreteri görevine atandı. Aynı kurumun değişik ünitelerinde raportör, araştırma görevlisi, uzman ve şef olarak çalıştı.İstanbul Radyosu'nda denetçi olarak görev yaptığı sırada vefat etti. Zarifoğlu, kendine özgü şiirleriyle tanındı. TYB ÖDÜLÜ KAZANDI"Yürek Dede ile Padişah" isimli masal kitabıyla, 1984, Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı Ödülü kazanan Zarifoğlunun, "Savaş Ritimleri" (Roman, 1985), "Korku ve Yakarış" (Şiirler, 1986), "Bir Değirmendir Bu Dünya" (Denemeler, 1987", "Motorlu Kuş" (Masal, 1987), "Sütçü İmam" (Tiyatro, 1987), "Gülücük" (Şiir, 1989 ), "Ağaç Okul" ( Şiir, 1990) yayınlandı. Cahit Zarif-oğlu, yazılarında Zarifoğlu, Abdurrahman Cem, Ahmet Sağlam, Vedat Can ve Adem Yaşar müstearlarını kullandı. TYB'deki programda, Cahit Zarifoğlu'nun yanı sıra, M. Akif İnan, Erdem Bayazıt ve Alaeddin Özdenören de anılacak. programda Rasim Özdenören ve Ersin Nazif Gürdoğan da konuşmacı olarak yer alıyor. TYB İstanbul'da gerçekleştirilecek olan "Önden Giden Dört Güzel Adam" adlı program bugün saat 18.00'de başlayacak. TYB, Tel: 0212 527 75 17

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...