Picasso'nun paha biçilmez resmini tahrip etti

Picasso'nun paha biçilmez resmini tahrip etti

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

YouTube'da bir adamın, Pablo Picasso'nun müzede sergilenen resmini tahrip ederken çekilen görüntüsü yayınlandı.

Görüntülerde, bir adam ABD'nin Teksas eyaletinde bir galeride sergilenen 1929 yapımı ünlü "Kırmızı Koltuktaki Kadın" isimli eserine eklemeler yapıyor, karalamalar gerçekleştiriyor.
Şok edici görüntü, adamın cüreti konusunda hayretler içinde kalan bir müze ziyaretçisi tarafından cep telefonuyla filme alınmış. Görüntülerde genç bir adam, Houston'daki Menil Collection galerisinde ünlü tabloya bir boğa resmi ekliyor ve altına da İspanyolca 'Conquista' (Fetih) yazarak olay yerinden ayrılıyor.
Olayın aynı zamanda müzenin güvenlik kamerası kayıtlarına da geçtiği bildirildi. Houston polisi bu görüntülerden yola çıkarak sanat katili saldırganı arıyor. Saldrıganın 19-20 yaşlarında, İspanyol kökenli biri olduğu sanılıyor. nbsp;
Tahrip edilen sanat eserinin orijinal haline gdönüştürülmesi için laboratuvar ortamında yoğun çaba sarfediliyor. Sanat eserine paha biçilemiyor.


#

#

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...