Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısralar Boğaz’ın havasına karışıyor

Mısralar Boğaz’ın havasına karışıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Adına en çok şiir yazılan şehirlerden biri olan İstanbul’a şiir havası geldi... İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şiir Derneği işbirliğiyle gerçekleşen, 11. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali dün Pera Müzesinde gerçekleşen açılışla başladı.

MURAT ÖZTEKİN

Onursal Başkanlığı’nı Doğan Hızlan’ın üstlendiği festivalin, bu yıl ki misafir ülkesi Azerbaycan. Bu çerçevede festivalde, modern Azeri şiirinin önde gelen temsilcilerinden Ferit Hüseyin, Akşin Evren ve Selim Babullaoğlu şiir okumaları gerçekleştirecek. Festivalin faaliyet mekânları ise; Pera Müzesi, Pera Palas, Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi, Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi, Sultanbeyli Mustafa Kutlu Kültür Merkezi, Üsküdar Balaban Tekkesi, Beyoğlu İnsan Kitabevi ve Sultanahmet Şerefiye Sarnıcı olarak belirlendi. 23 şair ve yazarın katıldığı faaliyet, geleneksel hâle gelen “Şiir Hatları Vapuru” ile 16 Şubat’ta son bulacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...