Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kültürler farklı sanatlar ortak

Kültürler farklı sanatlar ortak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Suriyeli sanatçılar Abdullatif Aljeemo, Khayyam Zedan ile Türk sanatçılar Kadir Ablak ve Huri Kiriş’in eserleri “İki Kültür Dört Renk” adlı sergide buluştu.

MURAT ÖZTEKİN

Plato Sanat’ta açılan, küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen’in üstlendiği sergide geçmişe ve bugünün politik hadiselerine ortak pencerelerden bakılıyor. Sergide Suriyeli ressam Khayyam Zedan, bulunduğu coğrafyadaki zorlu hayat şartları, kaos ve acıyı resmederken geleceğe dair umut ışığını da tuvallere yansıtıyor. Abdullatif Aljeemo ise eserlerinde “Dünyanın neresinde olursa olsun, her kim yaşama güçlüğü çekerse bu, bütün dünyanın endişesi olmalıdır” mesajı veriyor. Serginin küratörü Mehmet Lütfi Şen “İki Kültür Dört Renk” sergisinin bir milletlerarası sanat buluşması olarak çok kıymetli olduğunu söylüyor. Şen, serginin mekân, şehir, tabiat gibi insanı çevreleyen unsurların farklı yorumlamalarla seyredilmesine imkân hazırladığını belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...