Sanat 12 Eylül’de canlanacak

Sanat 12 Eylül’de canlanacak

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Her sene eylül ayında Türkiye ve dünya çağdaş sanatından numunelerini bir araya getiren “Contemporary Istanbul” (CI), bu yıl 12-15 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

MURAT ÖZTEKİN

Önümüzdeki aylarda 14.sü tertiplenecek fuar, İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Rumeli Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. CI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, mahallî koleksiyoncuların da katkılarıyla fuarın güçlü bir pazar hâline geldiğine işaret ederek “Geçtiğimiz hafta, dünyanın en mühim sanat fuarlarından biri olan Art Basel’da birçok sanat profesyoneli ve koleksiyoncularla bir araya geldim. Hepsi gelecek aylarda Türkiye’de gerçekleşecek kültürel etkinlikler ve inisiyatifler için oldukça heyecanlıydı” değerlendirmesinde bulundu. On üç yıldır Akbank ana sponsorluğunda düzenlenen Contemporary Istanbul’un bu yılki sanat direktörlüğünü Anissa Touati, Plugin sergisinin küratörlüğünü ise Esra Özkan üstleniyor. “Recent Acquisitions I / Collectors’ Stories” sergisinin küratörlüğü ise Hasan Bülent Kahraman tarafından yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...