‘Bossa Nova’nın babasına veda

‘Bossa Nova’nın  babasına veda

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Brezilya’da samba ve caz müzik türlerinin sentezini yapan “bossa nova” müziğinin ilk icracılarından, tanınmış müzisyen Joao Gilberto, 88 yaşında öldü.

MURAT ÖZTEKİN

Gilberto’nun ölümünü oğlu Joao Marcelo, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu. 1931 yılında doğan Gilberto, genç yaşta göç ettiği Rio de Janeiro’da müzik çalışmalarına başladı. ABD’li caz sanatçılarının eserlerinden etkilenen Gilberto, 1960’lı yıllarda ABD’ye giderek Brezilya’nın geleneksel samba ritimlerini çağdaş caz müziği kalıplarıyla harmanladığı albümler yaptı. Gilberto, bu çalışmalarıyla daha sonraları Portekizce’de “Yeni Eğilim” anlamına gelen “Bossa Nova” diye anılacak popüler müzik türünün ilk icracılarından biri oldu. Eserleri ABD’de iki Grammy Ödülü’ alan müzisyen, tüm zamanların en usta beşcaz sanatçısı arasında gösterilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...